Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Δωρεάν iPhone 3GS από την Vodafone!

iphonevodafone_logo

Με μία σπάνια κίνηση για τα Ελληνικά δεδομένα η Vodafone ήρθε σε επαφή, από μόνη της, με συνδρομητές της που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το νέο iPhone 3GS και τους ενημέρωσε ότι θα τους το στείλει εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την ανανέωση συμβολαίου για 12 μήνες! Ναι, δεν μιλάω για δωρεάν αποστολή αλλά για εντελώς δωρεάν συσκευή!

Ένας από τους τυχερούς είμαι και εγώ αφού όταν πήγα να δω αν είχε έρθει η συσκευή που είχα παραγγείλει δεν κατάφερα να την αγοράσω εξ΄αιτίας της περιορισμένης διαθεσιμότητας. Μετά από λίγες μέρες έλαβα το ευχάριστο τηλεφώνημα από την εταιρία και σύντομα παρέλαβα την συσκευή μου η οποία είναι και το ακριβότερο μοντέλο των 32 GBs.
Αναφέροντας το γεγονός στο Twitter ανακάλυψα τουλάχιστον έναν ακόμα (δεν τον κατονομάζω εδώ αφού δεν γνωρίζω αν το επιθυμεί) που αν και είναι πελάτης της Vodafone μόνο ένα χρόνο παρέλαβε και αυτός δωρεάν ένα iPhone 3GS 32GB! Στην αρχή πίστεψα ότι το loyalty στην εταιρία (είμαι συνδρομητής από το 1994 με τον ίδιο αριθμό) ήταν μία αιτία αλλά προφανώς δεν είναι αυτό.
Όσο αφορά τους λογαριασμούς μου δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω ιδιαίτερα υψηλούς (εκτός από κάποιους μήνες που έχω ταξίδια και αναβαίνει το κόστος λόγο του roaming) και όταν είχα ενημερωθεί για το ποσό της επιδότησης που είχα αυτό ήταν σημαντικά χαμηλότερο από την αξία της συσκευής.

Αν και σίγουρα ο ανταγωνισμός παίζει σημαντικό ρόλο αφού αρκετοί συνδρομητές αλλάζουν δίκτυο για να πετύχουν καλύτερες τιμές συσκευών η κίνηση αυτή είναι πραγματικά αξιόλογη και μακάρι να συνεχιστεί! Στο κάτω-κάτω η χρήση ενός iPhone ευνοεί και την χρήση – συνδρομή σε υπηρεσίες data αυξάνοντας το πάγιο και τα έσοδα των εταιριών και βοηθάει τους χρήστες να καταλάβουν ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι μόνο για να μιλάμε!

Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο; Ποια είναι η γνώμη σας για την κίνηση αυτή;

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • http://thevoyager.gr thevoyager
  Καταπληκτική κίνηση από την Vodafone, την οποία πρέπει να πω, πως δεν είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση! Μακάρι λοιπόν να ακούμε πιο συχνά τέτοια ευχάριστα!
 • http://www.google.com/profiles/lamnatos Αντώνης
  Καλή κίνηση μεν, αλλά η ανανέωση του συμβολαίου δεν είναι δωρεάν για τον τελικό χρήστη. Έχει το κόστος της δέσμευσης για 12 επιπλέον πάγια μαζί με τις όποιες παραπάνω χρεώσεις. Άρα η όλη κίνηση έχει άμεσο κέρδος για την Vodafone, εκτός της θετικής εικόνας που προβάλλει και πιθανόν να προσελκύσει νέους πελάτες.
 • http://www.pestaola.gr/ Titanas
  Καλορίζικο man. Σου είπαν γιατί και πως ή έτσι απλά επειδή καθυστέρησαν;
 • http://www.xblog.gr/ John Karakatsanis – xblog.gr
  Χμμμμ, όπως και να έχει, καλή κίνηση από την εταιρία!
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Αντώνη για εμένα είναι κέρδος αφού έτσι και αλλιώς θα έκανα νέο συμβόλαιο 12 μηνών για να πάρω την επιδότηση που είχα… αλλά δεν πρόκειται να μου κάλυπτε το ποσό της συσκευής! Σίγουρα και η εταιρία κερδίζει αλλά και εγώ!
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Μου είπαν λόγω της καλής συνεργασίας που έχουμε και επειδή καθυστέρησε η συσκευή…
 • http://www.google.com/profiles/lamnatos Αντώνης
  Μιας και έπιασες την κουβέντα για καινούριες συσκευές: Ξέρει κανείς που να κοιτάξω για να αγοράσω ένα 3GS χωρίς συμβόλαιο; H Vodafone και η Cosmote προς το παρόν δεν έχουν διαθέσιμες συσκευές. Μέσω skroutz.gr που κοίταξα είναι πολύ πιο ακριβά (κοντά στα €800). Υπάρχει κάποιος άλλος που να πουλάει το iPhone στην Ελληνική αγορά;
 • http://www.24net.gr/ makis
  δηλ. αν πάω σε ένα κατάστημα vodafone να κάνω ανανέωση του συμβολαίου (με κυνηγάνε να κάνω ανανέωση απο πέρσι τον Δεκέμβριο που έχει λήξει το συμβόλαιο) θα μου δώσουν και μένα???
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Αξίζει τον κόπο να δεις τι θα σου δώσουν για την ανανέωση… πόση επιδότηση έχεις και πόσο βγαίνει με βάση το συμβόλαιο που έχεις. Ε, θα διαπραγματευτείς και λίγο και βλέπεις…
 • Pingback: Δωρεάν iPhone 3GS από την Vodafone « Xollothnews.gr

 • http://www.aflets.com/ Alexandros
  Βρε για δες. Κάνει και τέτοια η Vodafone τώρα? Μπράβο της, καιρό έχω να δω τέτοιου είδους κινήσεις από εταιρίες του κλάδου. Καλορίζικο και μεγειές! ;)
 • Γιαννης
  Επικοινώνησα με την vodafone και δυστυχώε κοιτάχτε τι ΄μου είπαν προκειμένου να μην πάρω την συσκευή “” Αγαπητέ κε,
  σε απάντηση του τελευταίου e-mail σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι,
  δεν υπάρχει καμία προσφορά αυτού του είδους. Προφανώς πρόκειται περί παραπλανητικής επιστολής.””
 • http://el-gr.facebook.com/people/Panagiotis-Kroustallis/1315252451 Panagiotis Kroustallis
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Περίεργη απάντηση… ίσως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς τους είπες… το σημαίνει παραπλανητική επιστολή; Δεν εστάλη επιστολή, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο.
  Το θέμα είναι ότι όπως και να είναι…δεν είναι κάτι που μπορείς να το ζητήσεις μάλλον, η εταιρία επιλέγει ποιοι δικαιούνται κάτι τέτοιο.
  Βέβαια όπως ξαναείπα δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά που έχω γράψει.
 • http://www.24net.gr/ makis
  πάντως και εγώ επικοινώνησα με vodafone και μου είπαν πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο….
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Γνωρίζω σίγουρα άλλα 2 άτομα που το έχουν πάρει δωρεάν… είναι βέβαια απόλυτα λογικό η εταιρία να μην το ανακοινώνει επίσημα αφού, προφανώς, δεν σκοπεύει να το δώσει σε όλους έτσι. Δεν γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής και έγραψα ένα καθαρά εμπειρικό άρθρο για κάτι που συνέβη αλλά δεν είπα ποτέ ότι υπάρχει κάποιο ανακοινώσιμο σχετικό πρόγραμμα της εταιρίας! Από την άλλη όμως δεν παύει να είναι μία καλή κίνηση που έπρεπε να αναγνωριστεί δημόσια!
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  Η VODAFONE ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ..
 • http://www.techradar.gr/ Σ.Κ
  Ο ανταγωνισμός των εταιρειών έχει και τα καλά του (για τους καταναλωτές (καλορίζικο!)
 • Giannis
  Μπράβο στην Vodafone που έκανε αυτήν την κίνηση αλλά με το να επιλέγει ποιους θέλει πελάτες και να ρίχνει κάποιους άλλους και με το να ψεύδεται στους πελάτες δεν το ανέχομαι.
  Απο άυριο για μένα τέρμα η Vodafone. Προχωρώ σε λύση συμβολαίου και ξεκινώ Cosmote με iPhone φυσικά (. Επίσης απο αύριο για εμένα η Vodafone θα λέγεται πια Vo – ” I ” – dafone
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι θα το δώσει δωρεάν σε όλους τους πελάτες της; Είναι δυνατόν να μοιράσει δωρεάν σε όλους το πιο hot κινητό τηλέφωνο αυτή την στιγμή; Σίγουρα με κάποιο τρόπο επιλέγει και είναι απόλυτα λογικό.
  Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχει λήξει το συμβόλαιο σου (αφού υπογράφεις για νέο 12μηνο)… από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται… ίσως να το έχει προπαραγγείλει εδώ και πολύ καιρό, να είχες iPhone 3G, να έχεις υψηλό πάγιο, λογαριασμούς κτλ κτλ
 • Vasilis
  και από τα καταστήματα Γερμανός μπορείς, τουλάχιστον το παλιό το είχαν φέρει
 • kellid1s
  Πολύ καλό για να είναι αληθιό. Μήπως είναι …φάρσα;
  Πάντως, εάν είναι αλήθεια είναι πολύ καλή κίνηση.
  Βασίλης
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Λες να είναι φάρσα και να μου έδωσαν δωρεάν τηλέφωνο για να γελάσουν; ;)
 • Faust
  Apo oti vlepo i istria me to dorean iPhone3gs itan moufa. Den vgike oute enas na pei oti pragmati etsi pire ti kinito.Gnorizei kanenas pote tha erthoun iPhone 3gs stin Ellada?????
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Τι εννοείς μούφα; και τι εννοείς πότε θα έρθουν τα iPhone 3GS στην Ελλάδα;
  Όσο αφορά την μούφα… δεν έχω κανένα λόγο να γράψω ψέματα εδώ. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα γράφοντας κάτι που δεν ισχύει! Έτσι πήρα το κινητό και έχω και όλα τα σχετικά χαρτιά που το αποδεικνύουν Όσο αφορά το 3GS, έχει έρθει και πωλείται κανονικά (αν και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά)….
 • greend3vil
  manogr den mas eipes poso kairo douleveis gia tin vodafone kai anelaves tin diafimistiki kampania gia na proothiseis ta simvolea tis eterias sou?
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Έχεις πολύ πλάκα!! Δεν είμαι άγνωστος και όλοι ξέρουν ότι είμαι ταξιδιωτικός πράκτορας…
 • γιαννισ
  Μια μούφα και μισή είναι – το πήραν στην αρχή μερικοί για να πετύχουν το promotion εντελώς δωρεάν και τώρα όχι δωρεάν δεν στο δίνουν αλλα σου χρεώνουν και το παλιό μοντέλο πανάκριβα. Τόσο καιρό τους παρακαλάω να μου το δώσουν – είμαι συνδρομητής πάνω των 10 χρόνων στην εταιρεία με 2 αριθμούς και με κοροιδεύουν
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Αυτό είναι πιθανό και δεν το γνωρίζω. Εγώ και μερικοί άλλοι πραγματικά το πήραμε έτσι στην αρχή και ενώ είχαν, φυσικά, λήξει τα συμβόλαια μας. Κάτι σαν “ενισχυμένη” επιδότηση.
 • theo72
  ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ
 • Marietoula
  Εγώ έχω οικογενειακώς 7 συνδέσεις με το χαμηλότερο πάγιο και ετησίως η επιδότηση βγαινει στα 180 ευρώ. Είχα γνωστή στην vodafone και μου την εκανε 280 ΚΡΥΦΑ…παρολα αυτα πλήρωσα μόνη μου το υπολοιπο για το iphone που ηταν 140 ευρω + ανανεωση του δικού μου συμβολαιου για αλλο ενα ετος… ας διεκοπτα λοιπον τις συνδεσεις! διότι ενας γνωστος μου που πληρωνε αρκετα μηνιαίως πηγε να την κοψει ,και για να μην το κανει του χαρησαν την συσκευη που ήθελε… Έχει μηδενικό κόστος για αυτους αν σκεφτείς την διαφήμιση που ο κάθε “τυχερος” συνδρομητής κάνει και τα λεφτακια απο τα παγια… Συμφέρει το “δωρακι” πληροφοριακά το παραπάνω είναι διαφήμιση και εγω με το που λήξουν τα συμβολαια μετακομίζω σε άλλη εταιρία! και κάντε την αγορά μέσω apple και ας έρθει απο αμερική(είναι πλεον φθηνό καμια σχέση με Ελλάδα) θα γλιτώσετε απο πολλα λεφτά και δεσμεύσεις!!!
 • Marietoula
  Εγώ έχω οικογενειακώς 7 συνδέσεις με το χαμηλότερο πάγιο και ετησίως η επιδότηση βγαινει στα 180 ευρώ. Είχα γνωστή στην vodafone και μου την εκανε 280 ΚΡΥΦΑ…παρολα αυτα πλήρωσα μόνη μου το υπολοιπο για το iphone που ηταν 140 ευρω + ανανεωση του δικού μου συμβολαιου για αλλο ενα ετος… ας διεκοπτα λοιπον τις συνδεσεις! διότι ενας γνωστος μου που πληρωνε αρκετα μηνιαίως πηγε να την κοψει ,και για να μην το κανει του χαρησαν την συσκευη που ήθελε… Έχει μηδενικό κόστος για αυτους αν σκεφτείς την διαφήμιση που ο κάθε “τυχερος” συνδρομητής κάνει και τα λεφτακια απο τα παγια… Συμφέρει το “δωρακι” πληροφοριακά το παραπάνω είναι διαφήμιση και εγω με το που λήξουν τα συμβολαια μετακομίζω σε άλλη εταιρία! και κάντε την αγορά μέσω apple και ας έρθει απο αμερική(είναι πλεον φθηνό καμια σχέση με Ελλάδα) θα γλιτώσετε απο πολλα λεφτά και δεσμεύσεις!!!

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives