Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Το Twitter Φλερτάρει το oneforty; Έρχεται Εξαγορά;

oneforty logo

To Twitter παρά την μεγάλη επιτυχία του και παρά τα εκατομμύρια που έχει συγκεντρώσει από επενδυτές δεν έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερα πολλές εξαγορές άλλων εταιριών. Η μόνη ουσιαστική εξαγορά είναι αυτή του Summize που μετατράπηκε στο γνωστό search.twitter.com και αποτελεί την βάση των αναζητήσεων στην υπηρεσία. Η άλλη εξαγορά της εταιρίας values of n ουσιαστικά ήταν αγορά “ταλέντων¨ αφού το Twitter έκρινε ότι χρειάζεται τις γνώσεις των ιδρυτών της.

Τις τελευταίες μέρες μία φήμη ακούγεται έντονα στα blog τεχνολογίας για μία νέα εξαγορά που σκέφτεται να κάνει το Twitter. Πρόκειται για το directory εφαρμογών για το Twitter oneforty, ένα app store στοχευμένο απόλυτα προς την πετυχημένη εταιρία microblogging. Οι φήμες που κυκλοφορούν δεν είναι επιβεβαιωμένες αλλά η όλη ιδέα σίγουρα έχει λογική.

Το oneforty έχει ήδη στις λίστες του πάνω από 1700 εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το twitter. Τα μέλη μπορούν να αναζητήσουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει, να το βαθμολογήσουν αλλά και να το αγοράσουν εφ’ όσον δεν είναι δωρεάν.
Παράλληλα υπάρχουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά που περιμένουμε από αντίστοιχα marketplaces όπως λίστα με τις πιο δημοφιλής εφαρμογές, τις καλύτερες ανα τύπο και πολλά άλλα.

onefortymain

Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται με τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο Twitter (μέσω του ασφαλούς OAuth), να δημιουργούν προφίλ με τις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες και να συμμετέχουν έτσι στην δημιουργία καλύτερων στατιστικών και αναφορών.
Αφού συνδεθείτε μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα τις εφαρμογές που θέλετε, να δηλώσετε αν τις χρησιμοποιείτε, να τις βαθμολογήσετε, να τις αγοράσετε ή να κάνετε δωρεά στον προγραμματιστή της και πολλά άλλα.

echofon

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα ή υπηρεσία, ή αν έχετε εσείς κάποια, και δεν το βρείτε στην βάση του oneforty μπορείτε πολύ εύκολα να το προτείνετε μέσα από το Suggest.
Παρά το ότι είναι αρκετά νέο το oneforty έχει ήδη ένα βασικό business model αφού κερδίζει χρήματα σαν affiliate από όσες εφαρμογές απαιτούν πληρωμή  ενώ σύντομα ελπίζει να μετεξελιχθεί σε μία πλατφόρμα για αγορές απ’ ευθείας από εκεί. Δεν μπορώ να αποκλείσω και τα κέρδη για διαφημίσεις εφαρμογών ή για την τοποθέτηση τους σαν featured!

Σίγουρα το oneforty είναι μία έξυπνη και προσεγμένη υπηρεσία που χάρη στα social networking στοιχεία που έχει (δημιουργία προφίλ, εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, βαθμολογίες κτλ) μπορεί να τραβήξει αρκετούς χρήστες και να τους κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

oneforty best apps
Παράλληλα αποτελεί σίγουρα ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για το Twitter αφού θα αποτελέσει ένα κοινό σημείο αναφοράς για όλο το οικοσύστημα εφαρμογών για το οποίο η εταιρία είναι ιδιαίτερα περήφανη. Οι εφαρμογές αυτές έχουν παίξει βασικό ρόλο στην επιτυχία του Twitter και είναι λογικό η εταιρία να θέλει να τις προβάλει και ίσως να κερδίσει και κάτι από αυτές.

Καμία φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το oneforty, να φτιάξετε το προφίλ σας και να δοκιμάσετε εφαρμογές που δεν γνωρίζατε. Αν τελικά προχωρήσει η εξαγορά τότε σίγουρα η υπηρεσία θα αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα και τεράστια συμμετοχή αφού θα έχει από πίσω της το ίδιο το Twitter με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το μέλλον θα δείξει… ίσως ήρθε η ώρα το Twitter να κουνηθεί λιγάκι και να ξοδέψει τα χρήματα που στοιβάζονται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς (και τα οποία δεν έχει κερδίσει από παραγωγικές διαδικασίες αλλά από επενδυτές ;) ).

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives