Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Twitter: 100 Εκατομμύρια Ενεργά Μέλη, 800 Εκατομμύρια Δολάρια και Σχέδια για το Μέλλον!

Το Twitter αποφάσισε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τους συνδρομητές του, τον τρόπο χρήση της υπηρεσίας και τα μελλοντικά του βήματα.

Έτσι ο CEO της εταιρείας, Dick Costolo, οργάνωσε μία ανεπίσημη συνάντηση με τα media στα κεντρικά γραφεία τους στην οποία έκανε αρκετές αποκαλύψεις για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.

Τα θέματα που καλύφθηκαν ήταν πολλά και αφορούσαν στατιστικά μελών, οικονομικά στοιχεία, επενδύσεις, την πιθανότητα εισόδου στο χρηματιστήριο, την εξέλιξη του διαφημιστικού προϊόντος του Twitter και πολλά άλλα.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

 

 

Dick Costolo, Twitter CEO

Η πρώτη είδηση είναι ότι για πρώτη φορά το Twitter μοιράζεται μαζί μας τον αριθμό των ενεργών μελών του.  Σαν ενεργά μέλη ορίζονται αυτά που συνδέθηκαν στην υπηρεσία (με οποιοδήποτε τρόπο) τον τελευταίο μήνα και σύμφωνα με τα λόγια του CEO και σχετικό blog post ο αριθμός τους είναι 100 εκατομμύρια και το 50% από αυτά συνδέετε καθημερινά στην υπηρεσία! Ο αριθμός των ενεργών μελών είναι 82% αυξημένος σε σχέση με την αρχή του χρόνου αλλά αν σκεφτούμε ότι πριν λίγο καιρό το Twitter είχε ανακοινώσει ότι έφτασε τα 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη τότε καταλαβαίνουμε ότι τα ενεργά μέλη είναι λιγότερα από τα μισά.  Τ0 55% συνδέετε από μία συσκευή mobile δείχνοντας ξεκάθαρα το trend τόσο του Twitter όσο και όλων των social media υπηρεσιών.

Ενεργά μέλη δεν σημαίνει όμως και δημοσίευση tweets αφού το 40% από τα μέλη αυτά συνδέετε μεν στο Twitter αλλά δεν γράφει τίποτα! Παρ’ όλα αυτά ο αριθμός των Tweets που δημοσιεύονται φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ανά 5 μέρες!

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που ανέφερε ο Costolo είναι ότι το Twitter.com (αποκλειστικά στο web δηλαδή) το επισκέπτονται 400 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες κάθε μήνα. Αν σκεφτούμε ότι σε ένα μήνα συνδέονται 100 εκατομμύρια καταλαβαίνουμε ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων επισκέπτεται το Twitter χωρίς να συνδέεται ή να έχει λογαριασμό.

Το επόμενο θέμα που αναφέρθηκε στην συνάντηση είναι η ολοκλήρωση της νέας επένδυσης στο Twitter, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο μας.  Σύμφωνα με τα λόγια του CEO “συγκεντρώσαμε περισσότερα χρήματα από όσα έχω δει ποτέ μου” και αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Ο συγκεκριμένος επενδυτικός κύκλος αποτιμά την αξία της εταιρείας στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει πολλές επενδυτικές εταιρείες και χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα πρώτα 400 εκατομμύρια (που επιβεβαιώθηκαν οριστικά χθες) πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Twitter με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές της εταιρείας ενώ τα υπόλοιπα 400 θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά μετοχών που διαθέτουν οι τωρινοί μέτοχοι και οι υπάλληλοι της εταιρείας ώστε να κερδίσουν και αυτοί χρήματα αφού δεν προβλέπεται εισαγωγή στο χρηματιστήριο σύντομα.  Αρκετοί υπάλληλοι και μέτοχοι φαίνεται πως δεν πουλάνε όσες μετοχές τους επιτρέπεται ελπίζοντας σε μεγαλύτερες αποδόσεις στο μέλλον. Φαίνεται επίσης ότι και οι επενδυτικές εταιρείες που έχουν μετοχές στην εταιρεία είναι διχασμένες αφού κάποιες πουλάνε τις μετοχές τους ενώ άλλες επέλεξαν να τις κρατήσουν στο χαρτοφυλάκιο τους.

Όσο αφορά τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες ο Costolo εστίασε ιδιαίτερα στην επερχόμενη προσπάθεια ενοποίησης και απλοποίησης του user interface σε όλες τις πλατφόρμες, mobile και μη. Η επιστροφή του συνιδρυτή της εταιρείας Jack Dorsey έστρεψε το focus όλων στην απλότητα και αυτό αναμένεται να το δούμε σύντομα! Το User Interface θα είναι πιο απλό και πιο παρόμοιο ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Ίσως σύντομα έχουμε μεγάλες αλλαγές και στο “νέο” Twitter.com αλλά και στην εφαρμογή του iPad!

Ένας άλλος τομέας που ενδιαφέρει την εταιρεία είναι να βρει τον τρόπο ώστε να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαβάζουν περιεχόμενο και μηνύματα για θέματα που τους ενδιαφέρουν ακόμα και όταν δεν ακολουθούν τα μέλη που αναφέρονται σε αυτό. Το παράδειγμα που ανέφερε είναι οι πρόσφατες εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο όπου οι χρήστες του Twitter για να βρουν σχετικές πληροφορίες έπρεπε να χρησιμοποιούν κάποιο hastag (#θέμα), έννοια άγνωστη για πολλούς. Το πρώτο βήμα σε αυτό τον τομέα φαίνεται πως είναι τα Activity Streams που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αναμένεται η συνέχεια.

Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε, όπως είναι φυσικό, είναι τα έσοδα της εταιρείας. Ο Dick Costolo τόνισε ότι η διαφήμιση είναι και θα είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζει χρήματα η εταιρεία και αυτό δεν σκοπεύει να το αλλάξει. Αυτό όμως που αλλάζει σύντομα είναι ότι πλέον οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν promoted tweets και από εταιρείες που δεν ακολουθούν.

Ναι, δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από όταν γράφαμε για τις διακριτικές διαφημίσεις του Twitter και η εταιρεία αποφάσισε να το αλλάξει και να αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις άσχετα με το αν τα μέλη ακολουθούν ή όχι τον διαφημιζόμενο. Σύμφωνα με τη χθεσινή συζήτηση το Twitter θα χρησιμοποιεί κάποιο σχετικό social αλγόριθμο που θα λαμβάνει υπόψη του τα ενδιαφέροντα των μελών που ακολουθείτε και θα φροντίζει ώστε να βλέπετε διαφημίσεις για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Δεν είμαι σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος αφού όλοι μας ακολουθούμε κάποια μέλη για πολλούς λόγους και όχι απαραίτητα για τα ενδιαφέροντα τους…

Η άλλη σχετική ανακοίνωση, σαφώς πιο αναμενόμενη, είναι ότι οι διαφημίσεις – promoted tweets θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε όλους ανεξάρτητα με τον αν συνδέονται στο Twitter.com (όπως γίνεται μέχρι σήμερα), σε κάποια επίσημη εφαρμογή του Twitter ή σε εφαρμογή τρίτου προγραμματιστή.  Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα κερδίζει ανεξάρτητα από την εφαρμογή που κάποιος χρησιμοποιεί για να συνδέετε και αυτό είναι εντελώς λογικό.

Η παραπάνω ενημέρωση αποτελεί ένα καλό βήμα για το Twitter και τις σχέσεις του με τα media, τους προγραμματιστές και τα μέλη του. Αναλύει το roadplan της εταιρείας και ενημερώνει για τα στατιστικά της. Αυτό που απομένει τώρα είναι να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν οι αλλαγές ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα τους για την εταιρεία αλλά και για τα μέλη.
Τα τεράστια επενδυτικά κεφάλαια που συγκέντρωσε η εταιρεία εγγυώνται την συνέχεια της αλλά αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις των μετόχων και των επενδυτικών εταιρειών που όπως είναι λογικό επιθυμούν να προστατεύσουν την επένδυση και τα χρήματα τους.

(Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter μέσα από το @newsbytes για το blog και μέσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό @manogr για ευρύτερη θεματολογία. Μην ξεχάσετε όμως και την Σελίδα του NewsBytes στο Facebook για άμεση ενημέρωση ακόμα και για θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives