Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Turntable.fm: Γίνε Social DJ!

Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές ή υπηρεσίες που είναι προορισμένες να πετύχουν και από την πρώτη στιγμή προσελκύουν γρήγορα φανατικούς χρήστες και δημοσιότητα. Οι εφαρμογές αυτές συνήθως είναι απλές (τουλάχιστον στην αρχή) και πρωτοπόρες, χωρίς να έχουν πάντα κάποιο συγκεκριμένο killer feature. Το γενικό στήσιμο τους, η ανάγκη που ικανοποιούν, η ευκολία χρήσης ή πολλές φορές κάτι ανεξιχνίαστο προκαλούν το ενδιαφέρον και τον εθισμό στην χρήση τους. Μερικά παραδείγματα είναι το Twitter, το Facebook, το Instagram και η νέα social μουσική υπηρεσία – κοινωνικό δίκτυο που παρουσιάζουμε σήμερα: το Turntable.fm!

Ας δούμε τι ακριβώς είναι το Turntable και γιατί έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο καλύτερος χαρακτηρισμός για την νέα αυτή υπηρεσία είναι Music Sharing Social Network και ουσιαστικά κάνει τους χρήστες του DJs σε διάφορα δωμάτια με συγκεκριμένο θέμα ή είδος μουσικής.

Κάθε φορά που κάνετε login στο Turntable.fm βλέπετε μία λίστα από τα δωμάτια που υπάρχουν, τα μέλη που βρίσκονται σε αυτά και πόσοι από τους 5 DJs που επιτρέπετε να υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο παίζουν μουσική τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όταν επιλέξετε το δωμάτιο που θέλετε, μεταφέρεστε σε ένα γραφικό περιβάλλον του δωματίου στο οποίο βλέπετε τα avatar των μελών που βρίσκονται εκεί και φυσικά τους DJs πάνω σε ένα βάθρο. Ωραία λεπτομέρεια ο υπολογιστής που βρίσκεται μπροστά τους και έχει το σήμα της Apple αν χρησιμοποιούν Mac ή των Windows αν χρησιμοποιούν σύστημα βασισμένα σε αυτά!

Αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα υπάρχοντα δωμάτια μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσα ένα δικό σας room και να ορίσετε πόσους DJs θα επιτρέψετε να υπάρχουν την ίδια στιγμή και αν θέλετε DJs με συγκεκριμένο αριθμό πόντων και πάνω!

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν 5 DJs μπορείτε να γίνετε και εσείς ένα από αυτούς και να ξεκινήσετε να παίζετε τη μουσική που σας αρέσει είτε χρησιμοποιώντας την τεράστια συλλογή του Turntable είτε κάνοντας upload δικά σας κομμάτια. Οι 5 DJs παίζουν εναλλάξ και αυτός που παίζει κάθε στιγμή φωτίζεται από ένα προβολέα. Οι ακροατές τους μπορούν με ένα click να χαρακτηρίσουν το τραγούδι σαν Χάλια (Lame) ή Υπέροχο (Awesome). Κάθε φορά που ένα τραγούδι βαθμολογείται σαν υπέροχο τότε ο DJ κερδίζει πόντους ενώ κάθε φορά που ένα τραγούδι χαρακτηρίζεται χάλια μεγαλώνουν οι πιθανότητες να σταματήσει αυτόματα η μετάδοση του!!

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα εθιστικά σημεία της υπηρεσίας αφού οι DJs προσπαθούν να κερδίσουν πόντους και followers! Οι πόντοι, προς το παρόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά καλύτερων και πιο ιδιαίτερων avatars αλλά φαντάζομαι στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες αγορές ή αναβαθμίσεις. Ο βασικός λόγος όμως που τους θέλουν οι DJs είναι το prestige που δίνουν!

Σε κάθε δωμάτιο μπορείτε να κάνετε click στο Room Info και να δείτε τι βαθμολογίες έλαβαν τα τραγούδια που έπαιξαν πιο πριν ενώ φυσικά μπορείτε να κάνετε chat με όλους όσους βρίσκονται στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Αν σας αρέσει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το αγοράσετε με αρκετούς τρόπους με ένα click ή να το βάλετε στη λίστα των τραγουδιών σας στο ίδιο το Turntable ή άλλες online μουσικές υπηρεσίες. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε share στο Facebook ή το Twitter το url του δωματίου που βρίσκεστε για να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο.

Αυτό είναι με λίγα λόγια το Turntable.fm. Απλό, έξυπνο και ιδιαίτερο!

Αν θέλετε να γίνεται και εσείς μέλη και DJs μπορείτε να συνδεθείτε μόνο κάνοντας login με τον λογαριασμό σας στο Facebook αρκεί να είναι ήδη μέλος κάποιος φίλος σας! Αυτό γίνεται για να ελεγχθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής και να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στους όλο και περισσότερους χρήστες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία νέα startup με λίγους μηχανικούς και προγραμματιστές.

Παρά αυτούς τους περιορισμούς το Turntable έχει συγκεντρώσει ήδη 140.000 μέλη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί διάσημοι που μπορείτε να συναντήσετε ανά πάσα στιγμή (μερικοί διαθέτουν και custom avatar!) ενώ ήδη έχουν γίνει και κάποια parties με ιδιαίτερη επιτυχία όπως αυτό για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στο οποίο DJ ήταν ο γνωστός Sir Mix-Alot.

Πιστεύω ότι το μέλλον για το Turntable.fm θα είναι λαμπρό! Έχει τις δυνατότητες να γίνει το μεγαλύτερο μουσικό κοινωνικό δίκτυο ή να εξαγοραστεί από κάποια μεγαλύτερη εταιρία και να είστε σίγουροι ότι θα ακούμε γι’ αυτό αρκετά συχνά. Φαντάζομαι ότι σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερα εθιστικά χαρακτηριστικά όπως νέα avatars, διακόσμηση δωματίων κτλ τα οποία θα αγοράζονται με πόντους και ίσως και με αληθινά χρήματα… το μέλλον θα δείξει και εμείς θα σας ενημερώσουμε!

UPDATE 27/06/2011: Δυστυχώς το Turntable ακολούθησε την στρατηγική πολλών σχετικών εταιρειών και μπλόκαρε την πρόσβαση από την Ευρώπη και άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ. Ο λόγος είναι τα πνευματικά δικαιώματα και οι άδειες που πληρώνει η εταιρεία για τα τραγούδια που ακούγονται. Ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να έχουμε ξανά πρόσβαση!

(Κάντε Like στη NewsBytes Facebook Page και ενημερωθείτε άμεσα!)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

  • http://www.facebook.com/orestaras Orestis Dim
    μηπως υπαρχει τροπος να με βοηθησετε να γραφτω;
    το προσπαθω πολλες μερες
  • http://www.newsbytes.gr Manogr
    νομίζω το τακτοποιήσαμε :) Καλό DJing!

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives