Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Αυτό είναι το Νέο iPhone! Οι Μπύρες και οι Αποκαλύψεις!

Μία συναρπαστική ιστορία έχει κάνει από χθες την εμφάνιση της! Περιλαμβάνει το νέο iPhone 4G ή HD (ή όπως θα λέγεται) που αναμένεται το καλοκαίρι, μπύρες, περίεργες αγορές και πολλές θεωρίες συνωμοσίας!
Το άρθρο του έγκυρου blog Gizmodo έχει τίτλο This Is Apple’s Next iPhone και από την αρχή προκάλεσε αίσθηση με την σιγουριά του και την εμπεριστατωμένη ανάλυση του. Η δημοσίευση του βέβαια προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και το Internet πήρε φωτιά. Κάποιοι υποστήριζαν ότι αυτό είναι το νέο iPhone ενώ άλλοι ότι είναι ένα ακόμα fake. Βέβαια ήταν μια από τις λίγες φορές που οι περισσότεροι θεωρούσαν ιδιαίτερα σοβαρή την ιστορία και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό για το Gizmodo και ο άρθρο του. Η συνέχεια έφερε και την επιβεβαίωση!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το άρθρο του Gizmodo παρουσίασε πλήθος φωτογραφιών και χαρακτηριστικών του νέου iPhone.

Για αρχή πρέπει να πούμε ότι η συσκευή ήταν “μεταμφιεσμένη” σε iPhone 3GS χάρη σε μία ειδική θήκη που το Gizmodo άνοιξε για να αποκαλύψει το νέο iPhone! Μεταξύ άλλων το iPhone 4G θα διαθέτει camera στο μπροστά μέρος για video- κλήσεις και ίσως video-chat, καλύτερη camera στο πίσω μέρος με flash, οθόνη καλύτερης ανάλυσης, δεύτερο μικρόφωνο για noice cancellation, μεταλλικά κουμπιά, νέο υλικό στην πίσω πλευρά (πλαστικό, κεραμικό ή γυαλί), μικρότερα εσωτερικά εξαρτήματα και μεγαλύτερη μπαταρία, θα χρησιμοποιεί τη νέα micro-sim (όπως το iPad 3G) και άλλα. Το industrial design είναι σαφώς διαφορετικό από το σημερινό αν και δεν αποκλείω το να αλλάξει αφού η συσκευή είναι στο στάδιο ανάπτυξης ή δοκιμών.

Από πλευράς software το Gizmodo δεν κατάφερε να λειτουργήσει την συσκευή αφού είχε ήδη μπλοκαριστεί από την Apple (υπάρχει αυτή η δυνατότητα) αλλά ο αρχικός κάτοχος της υποστηρίζει ότι έτρεχε το iPhone OS 4.0 πριν από την ανακοίνωση του!

Τα πάντα έδειχναν ότι η αποκάλυψη είναι αληθινή αλλά η επιβεβαίωση ήρθε αργότερα!

Το Gizmodo αποκάλυψε το όνομα του προγραμματιστή της Apple που ξέχασε το κινητό του μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπύρας (!) στο Gourmet Haus Staudt, μία μπυραρία στο Redwood City της California.

Συνόδευσε την ιστορία και με την φωτογραφία του αλλά και screenshot από το προφίλ του στο Facebook! Η ιστορία ακούγεται απλή.

Στις 18 Μαρτίου ο Gray  έπινε τις μπύρες του στην προαναφερόμενη μπυραρία και κάποια στιγμή έφυγε παρατώντας το iPhone 4G που τέσταρε στον πάγκο! Δίπλα του καθόταν ο επόμενος κάτοχος της συσκευής που βρήκε το κινητό (μετά την παρέμβαση έτερου μεθυσμένου θαμώνα), τσέκαρε την facebook app, βρήκε το όνομα του κατόχου και περίμενε μήπως αυτός επιστρέψει χωρίς να έχει καταλάβει ότι κρατάει κάτι διαφορετικό από ένα iPhone 3GS (χάρη στη θήκη που αναφέραμε).
Αποφάσισε να το παραδώσει την επόμενη μέρα αλλά όταν ξύπνησε αυτό είχε ήδη μπλοκαριστεί από την Apple και παρατηρώντας το καλύτερα ανακάλυψε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι μπροστά του είχε μία εντελώς νέα συσκευή! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Apple αλλά δεν τα κατάφερε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Μετά από κάποιες εβδομάδες το Gizmodo αγόρασε την συσκευή και χθες προέβη στην δημοσίευση του αποκαλυπτικού άρθρου!

Υπάρχει και συνέχεια που επιβεβαιώνει 100% την ιστορία και συνοψίζεται στο παρακάτω γράμμα της Apple με το οποίο ζητάει την επιστροφή της συσκευής (και φυσικά το gizmodo θα το επιστρέψει):

Σίγουρα η υπόθεση αυτή είναι συναρπαστική αν και αφήνει αρκετά κενά που μάλλον δεν θα συμπληρωθούν ποτέ! Όλοι ξέρουμε την παράνοια της Apple και του Steve Jobs σχετικά με την ασφάλεια και την μυστικότητα που διακρίνει κάθε τους κίνηση. Δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι έτσι απλά έγινε ένα ανθρώπινο λάθος! Στο κάτω-κάτω δεν κουβαλάς στα bars το πιο αναμενόμενο και κρυφό gadget της χρονιάς!
Αρκετοί λένε ότι η Apple επίτηδες διέρρευσε την συσκευή, δεν το πιστεύω ιδιαίτερα αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κατηγορηματικά! Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εξιστόρηση των γεγονότων σίγουρα περιέχει αναφορές σε συμβάντα με αποκλειστικό σκοπό τη νομική κάλυψη των εμπλεκομένων και ίσως δεν μάθουμε ποτέ την ακριβή ακολουθία τον γεγονότων που οδήγησαν στην αποκάλυψη.

Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα όμως! Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται καλύπτουν όλα όσα ζητάνε οι χρήστες του iPhone!  Αν σκεφτούμε ότι θα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις που ίσως δεν αποκαλύφτηκαν από το συγκεκριμένο πιλοτικό μοντέλο αλλά και ότι ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές τότε φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι τον Αύγουστο θα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμα μαγικό τηλέφωνο!

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • Pingback: Tweets that mention Αυτό είναι το Νέο iPhone! Οι Μπύρες και οι Αποκαλύψεις! | Newsbytes.gr -- Topsy.com

 • Efoulini
  moiazei me sony ericksson… :-(
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Χωρίς να ξέρω κάτι και αν και όλοι λένε ότι μοιάζει με πραγματικά έτοιμο προϊόν, όπως γράφω, υποψιάζομαι ότι ίσως να έχουμε κάποιες αλλαγές στο design… αν και πρέπει να το δούμε από κοντά για να καταλάβουμε… δε νομίζω να στέρεψαν από έμπνευση ξαφνικά ;)
 • Efoulini
  moiazei me sony ericksson… :-(
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Χωρίς να ξέρω κάτι και αν και όλοι λένε ότι μοιάζει με πραγματικά έτοιμο προϊόν, όπως γράφω, υποψιάζομαι ότι ίσως να έχουμε κάποιες αλλαγές στο design… αν και πρέπει να το δούμε από κοντά για να καταλάβουμε… δε νομίζω να στέρεψαν από έμπνευση ξαφνικά ;)
 • Pingback: iPhone 4: Αλλάζει τα Πάντα. Ξανά! | Newsbytes.gr

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives