Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Social Whale: η Ελληνική Κοινωνική Φάλαινα!

social-whale-logo

Έχουμε γράψει επανειλημμένα για το σκληρά ανταγωνιστικό τοπίο των Twitter client και για την σταδιακή μετατροπή τους σε social networks clients αφού πια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για το Twitter αλλά και για την παρακολούθηση άλλων κοινωνικών δικτύων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό υπάρχει και μία Ελληνική προσπάθεια που πραγματικά λάμπει! Μιλάω για το Social Whale που, κάτω από την καθοδήγηση του Νίκου Παπανώτα (ή @Humanworks), πριν καν φτάσει στο στάδιο alpha δοκιμών κατάφερε να συμμετάσχει στα τελικά του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Start up 2.0. Από τότε έχει περάσει πολύ καιρός και η ομάδα του Social Whale έχει πραγματικά οργιάσει στην παρουσίαση και εφαρμογή νέων χαρακτηριστικών!
Αν και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης και απαιτείται πρόσκληση για την είσοδο νέου μέλους (περισσότερα σε λίγο ;) ) το hype που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ δυνατό για Ελληνική startup.

Για αρχή πρέπει να πούμε ότι το Social Whale είναι μία web εφαρμογή (αν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και κάποιον client), κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα features της από όποιον υπολογιστή θέλετε και με απόλυτη ασφάλεια αφού η είσοδος σας στο σύστημα γίνεται με το Twitter oauth.
Την πρώτη φορά που θα μπείτε στην υπηρεσία θα βρεθείτε σε ένα απόλυτα οικείο περιβάλλον αφού ουσιαστικά μιλάμε για ένα εξελιγμένο Twitter! Γρήγορα όμως θα ανακαλύψετε τις ευκολίες και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά που σας παρέχει!

socialwhale main

Όσο αφορά την δημοσίευση ενός νέου Tweet και χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε κανένα άλλο site μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στο Twitpic, να προσθέσετε εύκολα σύμβολα μέσω του Twitterkeys, να μειώσετε τους χαρακτήρες των url σας και να ελέγξετε την ορθογραφία σε 7 διαφορετικές γλώσσες (φυσικά και στα Ελληνικά).

socialwhale twitterkeys

Για να παρακολουθήσετε το Timeline των φίλων σας έχετε επίσης πολλές επιλογές που περιλαμβάνουν την δυνατότητα να δείτε μέσα από το Social Whale τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι φίλοι σας αλλά και τα YouTube videos στα οποία κάνουν link, να ψηφίσετε σε polls που δημοσιεύουν, να ακούσετε τα τραγούδια από το blip.fm αλλά και να κάνετε άμεσα Retweet (ακόμα περιμένουμε το Twitter να προσφέρει αυτή την δυνατότητα). Μετά από κάθε refresh βλέπετε εύκολα πια είναι τα νέα μηνύματα χάρη στο εικονίδιο new ενώ όπου βλέπετε ένα από τα πολλά #hashtags, που προσδιορίζουν κάποιο γεγονός, μπορείτε με ένα click στο εικονίδιο που υπάρχει δίπλα του να δείτε τι ακριβώς σημαίνει και που αναφέρεται. Πολύ χρήσιμη είναι και η δυνατότητα να δείτε με ένα click ολόκληρη την συζήτηση που έχει προηγηθεί πριν από ένα tweet!

socialwhale youtube

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης να αναφέρουμε ότι το Social Whale σας ενημερώνει για τα direct messages που έχετε, κάθε πότε κάνει refresh και για τα όρια σας στο Twitter API ενώ μέσω του Mr. Tweet βλέπετε χρήσιμα στατιστικά για τον λογαριασμό σας. Στο πλαίσιο της αναζήτησης θα δείτε τα trends του Twitter ενώ μπορείτε να ψάξετε για ότι θέλετε και να σώσετε την αναζήτηση σας εάν την χρησιμοποιείτε συχνά. Επίσης κάνοντας click στο όνομα ενός χρήστη θα δείτε ένα παράθυρο με το προφίλ του αλλά και με στατιστικά από το twitter counter.

socialwhale statistics

Όπως καταλαβαίνετε το Social Whale κάνει εξαιρετική χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τρίτα sites και τα ενσωματώνει σε μία οθόνη πολλές δυνατότητες που αν μη τι άλλο θα συντομεύσουν κατά πολύ τον χρόνο που χρειάζεστε για να διαβάσετε το timeline σας.

Ας προχωρήσουμε τώρα σε πιο εξελιγμένες υπηρεσίες που πραγματικά κάνουν την διαφορά! Όπως και στο Tweetdeck έχετε και εδώ την δυνατότητα να δημιουργήσετε λίστες με τους φίλους σας ώστε να τους ξεχωρίσετε όπως επιθυμείτε και να παρακολουθείτε σχετικά μηνύματα πιο εύκολα. Μπορείτε να κάνετε μία λίστα για τους στενούς σας φίλους, μία για επαγγελματικές επαφές ή ακόμα και μία λίστα με χρήστες που δημοσιεύουν ειδήσεις. Μόνο η φαντασία σας μπορεί να σας περιορίσει! Η μεγάλη διαφορά με το Tweetdeck είναι ότι θα έχετε πρόσβαση στις λίστες σας από οπουδήποτε και αν χρησιμοποιείτε το Social Whale!

Το άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι ψήφοι και τα Groups. Κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και να ακολουθήσει θεματικά groups στα οποία εντάσσονται Tweets με βάση την θεματολογία τους. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες groups για θέματα που καλύπτουν από την τεχνολογία και την οικολογία μέχρι την μουσική και την θρησκεία. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα group που τους ενδιαφέρουν αλλά και να ψηφίζουν, όπως στο Digg, τα Tweets που θεωρούν σημαντικά!

socialwhale groups

Όλα τα παραπάνω αφορούν την σχέση του Social Whale με το Twitter όμως τα δεδομένα αλλάζουν όπως είδαμε και στο άρθρο για το Tweetdeck αλλά από αυτά που ξέρουμε για τις κινήσεις του Seesmic. Όλες οι σχετικές υπηρεσίες πρέπει να εξελιχθούν και να αγκαλιάσουν και άλλα κοινωνικά δίκτυα με βασικό το Facebook που διαθέτει πολλαπλάσια περισσότερους χρήστες από το Twitter ή άλλες υπηρεσίες.
Αυτό κάνει και το Social Whale και εδώ και λίγες μπορείτε να στέλνετε τις ενημερώσεις σας σε πολλά από τα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε. Σε πρώτη φάση θα μπορείτε εκτός από το Twitter  να ενημερώνετε το Facebook, το identica, το ΜySpace και το Friendfeed ενώ μπορείτε να καταχωρήσετε και άλλα κοινωνικά δίκτυα και σελίδες που συμμετέχετε ώστε να εμφανιστούν στο Extended profile σας που έρχεται σε λίγο καιρό. Το μέλλον πιστεύω ότι είναι εύκολα κατανοητό σε όλους και θα είναι η δυνατότητα να διαβάζετε τα streams από τα παραπάνω αλλά και άλλα δίκτυα μέσα από το Social Whale.

Δείτε ένα αναλυτικό video με τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά του Social Whale και μετά διαβάστε στην συνέχεια του άρθρου πως μπορείτε να το δοκιμάσετε:

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω το Social Whale είναι μία φιλόδοξη Ελληνική startup με παγκόσμια στόχευση με πολλά χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν καλύφθηκαν όλα εδώ παρά το μεγάλο μέγεθος του άρθρου! Πιστεύω ότι πραγματικά μπορεί να κάνει την διαφορά και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

Όπως γράψαμε παραπάνω το Social Whale βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και δοκιμών και γι’ αυτό χρειάζεται πρόσκληση για να μπορέσει κάποιος να συμμετάσχει. Το Newsbytes.gr εξασφάλισε για εσάς αρκετές προσκλήσεις και ο τρόπος για να τις αποκτήσετε είναι απλός: αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου όπου θα αναφέρετε και το username σας στο Twitter. Θα αναλάβω εγώ όλη την διαδικασία και θα σας ενημερώνω με σχόλιο εδώ όταν έχετε πρόσβαση!

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives