Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Photo Tags Τώρα και για Facebook Pages

Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή φωτογραφιών στο Facebook είναι η μεγαλύτερη του κοινωνικού δικτύου και παράλληλα το έχει κάνει μακράν το μεγαλύτερο φωτογραφικό site σε ολόκληρο το Internet.
Γι’ αυτό ευθύνεται κατά κύριο λόγο η δυνατότητα tagging που μας επιτρέπει να επισημαίνουμε τα άτομα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δημιουργώντας ένα ιδανικό viral εργαλείο.

Την ίδια στιγμή οι Facebook Pages αποτελούν ένα εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο για εταιρίες, οργανισμούς, καλλιτέχνες κτλ. και ένας από τους βασικούς τρόπους που κερδίζει χρήματα η εταιρία χάρη στις διαφημίσεις που κάνουν οι κάτοχοι των σελίδων για να τις προωθήσουν στα μέλη.
Το Facebook προχώρησε στην ανακοίνωση και άμεση διαθεσιμότητα δύο νέων features για τις Σελίδες του από τα οποία το ένα συνδυάζει το πανίσχυρο photo tagging με τα Facebook Pages! Ας τα δούμε αναλυτικά.

Η πρώτη και σημαντικότερη αναβάθμιση  είναι κάτι που το περιμέναμε εδώ και καιρό: τώρα πια μπορείτε όλοι να κάνετε tag και τα Facebook Pages στις φωτογραφίες σας! Έτσι θα μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα tag ένα τραγουδιστή και να συνδέσετε την Σελίδα του με την φωτογραφία ή να κάνετε tag το αναψυκτικό που πίνετε, το μέρος που βρίσκεστε, κάποιο αυτοκίνητο που εμφανίζετε και πολλά άλλα!

Για να περιοριστεί η κακή χρήση και το spamming του News Feed οι ίδιες οι Σελίδες δεν μπορούν να κάνουν tag αλλά μόνο οι χρήστες του Facebook ακόμα και αν δεν έχουν κάνει like κάποια Σελίδα! Δεν χρειάζεται δηλαδή να είστε μέλος σε κάποια Σελίδα για να την επισημάνετε στις φωτογραφίες!
Οι φωτογραφίες δεν θα εμφανίζονται στο wall της κάθε Σελίδας αλλά μόνο μέσα στο Photo tab.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το ότι το privacy κάθε φωτογραφίες παραμένει πάντα εν ισχύ. Αν δηλαδή μία φωτογραφία είναι ανοιχτή για όλους τότε θα εμφανίζεται σε όλους στο Photo Tab της Σελίδας εάν όμως έχει ανέβει “μόνο για φίλους” τότε μόνο οι φίλοι αυτού που την ανέβασε θα μπορούν να την δουν.
Στο πρώτο στάδιο tag μπορούν να γίνουν μόνο Σελίδες που ανήκουν στις κατηγορίες “Brands & Products” και “People” αλλά μερικές δοκιμές που έκαναν μου έδειξαν ότι οι περισσότερες Σελίδες μας μπορούν να γίνουν tag. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου σύντομα όλες οι Facebook Pages θα έχουν αυτή την δυνατότητα.

Οι διαχειριστές των Σελίδων έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την δυνατότητα των χρηστών να προσθέτουν φωτογραφίες σε μία Σελίδα (άρα και το να κάνουν tag) αλλά υποψιάζομαι ότι ελάχιστοι θα το κάνουν αφού το tagging θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό τρόπο για να ανακαλύψουν οι χρήστες κάποια Σελίδα μέσω του link που θα υπάρχει σε κάθε φωτογραφία που έχουν γίνει tag. Marketeers heaven!!
Να τονίσω εδώ, αφού όπως είναι γνωστό το έχω μεγάλο καημό, ότι πλέον δεν μπορώ να φανταστώ κανένα λόγο που να οδηγεί εταιρίες ή οργανισμούς στο να φτιάχνουν Profile και όχι Page! Ίσως το tagging να ήταν η τελευταία δικαιολογία που πλέον δεν υπάρχει αφού πλέον οι Σελίδες γίνονται tag και στα status updates αλλά και στις φωτογραφίες!

Το δεύτερο feature που ανακοινώθηκε χθες είναι ένα νέο Dashboard που θα διευκολύνει ιδιαίτερα τους διαχειριστές πολλών Σελίδων. Στα links που υπάρχουν στην αρχική σελίδα σας στο Facebook μπορείτε πια να βρείτε και το tab “Pages” που σας οδηγεί σε μία σελίδα που εμφανίζει όλες τις Σελίδες στις οποίες είστε διαχειριστής μαζί με πολλά χρήσιμα στοιχεία και links.

Συγκεκριμένα μπορείτε για κάθε σελίδα να:

  • δείτε τα notifications για νέες δραστηριότητες
  • δείτε τον συνολικό αριθμό των Page Likes
  • δείτε τα νέα Page Likes
  • δείτε των αριθμό ενεργών μελών (μέλη που είδαν τη σελίδα ή κάποιο post, έκανα Like σε photo κτλ)
  • δείτε πότε έγινε η τελευταία ενημέρωση (update)
  • κάνετε switch ώστε να συνδεθείτε σαν την συγκεκριμένη Σελίδα

Βλέπουμε ότι το Facebook συνεχίζει να αναβαθμίζει διαρκώς ακόμα και τις πιο πετυχημένες εφαρμογές του! Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του και το αποτέλεσμα της startup νοοτροπίας που επικρατεί στην τεράστια πλέον εταιρία.
Είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω (και ειδικά η δυνατότητα tag) θα δώσουν εντελώς νέα δυναμική στις Σελίδες και στις Φωτογραφίες του Facebook αφού κερδισμένοι δεν θα είναι μόνο οι εταιρίες και οι κάτοχοι Σελίδων αλλά και τα μέλη που θα μπορούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες και περιεχόμενο στις φωτογραφίες τους.

Καλό Tagging!

(Μην ξεχάσετε να κάνετε like και στη δική μας Σελίδα στο Facebook και φυσικά… τα photo tags είναι πάντα ευπρόσδεκτα! ;) )


Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives