Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Η Παράνοια Συνεχίζεται… Η Google Κλείνει τη Slide…

Γράψαμε πρόσφατα για την παρανοϊκή στρατηγική της Google σχετικά με το Photovine και τα άλλα προϊόντα που κυκλοφορούσε η εξαγορασθείσα Slide λειτουργώντας αυτόνομα μέσα στην Google.

Φαίνεται ότι την άποψη μας συμμερίζεται και ο νέος CEO και συν-ιδρυτής της εταιρείας Larry Page αφού στις προσπάθειες που κάνει να συμμαζέψει την εταιρεία και τα δεκάδες προϊόντα της και να προωθήσει το Google+ αποφάσισε να κλείσει την Slide και να αποσύρει σχεδόν όλα τα προϊόντα της!
Η μεγάλη όμως απώλεια για την Google είναι η ταυτόχρονη αποχώρηση του ιδρυτή της Slide Max Levchin, ενός πραγματικού rock star της Silicon Valley αφού είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε το PayPal και προγραμματιστικά το θωράκισε μόνος του προστατεύοντας τις πληρωμές και τις κάρτες μας!

Ας δούμε αναλυτικά τις εξελίξεις.

Η Google εξαγόρασε την Slide πριν από ένα χρόνο για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Τότε η συγκεκριμένη κίνηση θεωρήθηκε ένα καλό βήμα στις προσπάθειες της Google να γίνει πιο social. Ας μην ξεχνάμε ότι η Slide ήταν μία εταιρεία δημιουργίας social εφαρμογών οπότε οι υπάλληλοι και το προσωπικό της θα μπορούσαν να δώσουν μία ιδιαίτερη ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα η άφιξη του Max Levchin θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική αφού ο συγκεκριμένο άνθρωπος θα μπορούσε μόνος του να διοικήσει άνετα ολόκληρο το social τμήμα της εταιρείας.

Max Levchin

Από τότε πολλά άλλαξαν. Ο Larry Page ανέλαβε CEO, το Google+ ξεκίνησε την πορεία του και η Slide μαζί με τον Levchin παρέμεναν ανεξάρτητοι και κυκλοφορούσαν προϊόντα που δεν ακολουθούσαν την γενικότερη στρατηγική της εταιρείας αφού δεν είχαν καμία σχέση με το Google+ αλλά ακόμα και με το λειτουργικό Android! Φήμες ανέφεραν επίσης ότι ο Levchin ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος αφού δεν του είχε δοθεί λόγος και αρμοδιότητα στο Google+ ή σε κάποιο άλλο τομέα της εταιρείας.

Τα νέα για την διάλυση της Slide ανακοινώθηκαν πρόσφατα σε μία συνάντηση με το προσωπικό στο San Francisco και πλέον επιβεβαιώνονται και από σχετικό blog post. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας που περιλαμβάνουν το Photovine που κυκλοφόρησε μόλις πριν μία εβδομάδα, την εφαρμογή messaging disco, το Pool Party και το Video Inbox αλλά και τα παλιότερα προϊόντα της όπως το Slideshow και το Superpoke! pets. Φαίνεται ότι το μόνο που θα σωθεί θα είναι το prizes.org αν και κανείς δεν εγγυάται για το μέλλον του.

Οι περίπου 100 υπάλληλοι της (ή όσοι παραμείνουν) θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα της Google ενώ αρκετοί αναμένεται να απορροφηθούν από το YouTube.

Οι μεγάλες εταιρείες σίγουρα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις όταν αποφασίσουν να αναδιοργανωθούν αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πραγματικά παρανοϊκή!  Η εταιρεία εξαγοράστηκε μόλις ένα χρόνο πριν, μετά από κάποιο διάστημα άρχισε προφανώς η δημιουργία του Google+. Γιατί λοιπόν δεν μεταφέρθηκε τότε η ομάδα της Slide στο Google+; ή έστω γιατί δεν άρχισε να προσαρμόζει τα προϊόντα της σε αυτό;

Γιατί πριν από μία εβδομάδα η Google βοήθησε με το Marketing της την κυκλοφορία του Photovine; γιατί δεν ενσωματώθηκε εξ’ αρχής στο Picasa ή στην εφαρμογή του Google+;

Ερωτήματα που ίσως δεν απαντηθούν ποτέ… αυτό όμως που θα απαντηθεί σίγουρα είναι το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Max Levchin και ίσως δεν αρέσει στη Google αφού θα χρηματοδοτηθεί από τα 200 εκατομμύρια που εκείνη του έδωσε! Συναρπαστική Silicon Valley!

(Ακολουθήστε την Σελίδα του NewsBytes στο Facebook για όλα τα social media news…και όχι μόνο!)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives