Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

News Bits 5: Μικρές Αλλά Σημαντικές Ειδήσεις για Apple, Facebook, Google+, Twitter, Instagram!

Οι ειδήσεις στην τεχνολογία, το Internet, τα social networks και στα άλλα θέματα που καλύπτουμε τρέχουν διαρκώς και επειδή έχουν μαζευτεί αρκετές μικρές αλλά σημαντικές ειδήσεις αποφασίσαμε μετά από πολύ καιρό να επανέλθουμε με ένα από τα News Bits μας στα οποία συγκεντρώνουμε ειδήσεις για πολλά και διαφορετικά θέματα.

Ας δούμε τα πολλά νέα που μαζέψαμε για σας αναλυτικά: 

apple osx lion

H Apple ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό Mac OS X Lion που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο Mac App Store κατέβηκε μόνο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του 1 εκατομμύριο φορές!  Αυτό σημαίνει ότι η Apple κέρδισε σε μία μόνο μέρα περίπου 23 εκατομμύρια Ευρώ! Καθόλου άσχημα!

Παραμένουμε στην Apple για να αναφέρουμε κάποιες φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία σκέφτεται να ξοδέψει κάποιο μέρος από τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά που διαθέτει για να εξαγοράσει το online video service Hulu ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο και σε μία νέα υπηρεσία online streaming. Για το Hulu φαίνεται να ενδιαφέρονται και η Yahoo!, η Google, η AT&T και άλλες εταιρείες.

 

Το Facebook μετά το κατά γενική ομολογία αποτυχημένο redesign του chat του παρουσίασε ένα εξαιρετικό upgrade για τα comments που αφήνετε σε ότι δημοσιεύεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Έτσι τώρα πια στα σχόλια θα εμφανίζονται φωτογραφίες, video και website previews όπως γίνεται στο κανονικό sharing! Αν βάλετε ένα link φωτογραφίας θα εμφανιστεί ένα preview της στο σχόλιο σας, με ένα link σε video θα εμφανίζεται video player και με ένα link σε site ή άρθρο εμφανίζεται το preview του. Πολύ χρήσιμο και όχι μόνο εμφανισιακά!

Η επιστροφή του συν-ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, στο management της εταιρείας φαίνεται πως έχει και κάποιες αρνητικές παρενέργειες…τουλάχιστον για κάποιους. Ο νέος executive chairman απέλυσε τέσσερις product managers οι οποίοι ήταν του περιβάλλοντος των άλλων συν-ιδρυτών που έχουν ήδη προχωρήσει στην επανίδρυση της εταιρείας Obvious με σκοπό την δημιουργία νέων υπηρεσιών.
Πραγματικά ελπίζω η επιστροφή του Jack Dorsey και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται να επαναφέρουν την καινοτομία στην εταιρεία που δυστυχώς έχει μείνει σχετικά στάσιμη εδώ και αρκετό καιρό!

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι το Twitter προσπαθεί να συγκεντρώσει από επενδυτές 800 εκατομμύρια δολάρια με αποτίμηση της εταιρείας τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια! Από αυτά τα μισά θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας και τα άλλα για την αγορά μετοχών από άλλους επενδυτές και εργαζόμενους.

H εφαρμογή Google+ for iPhone είναι εδώ και αρκετές μέρες διαθέσιμη στο App Store αλλά δυστυχώς όχι και στο Ελληνικό. Έχω κάνει επανειλημμένες ερωτήσεις στους υπεύθυνους για τα mobile προϊόντα της Google και από ότι φαίνεται από τις απαντήσεις τους αυτό δεν είναι ηθελημένο. Περιμένουμε λοιπόν την εμφάνιση της εφαρμογής και στην Ελλάδα.

To Google+ αφού συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις εταιρειών, websites, οργανισμών για το beta testing των Business Profile αποφάσισε να τελικά να επιταχύνει την υλοποίηση τους και να τα κάνει τελικά διαθέσιμα σε όσους ενδιαφέρονται άσχετα με το αν υπέβαλαν αίτηση ή όχι. Παράλληλα η Google άρχισε να διαγράφει όσα profile εταιρειών ή websites βρίσκει ακόμα και αν ανήκουν σε μεγάλα ονόματα όπως το Mashable ή το Sesame Street. Καλό θα ήταν να μην δημιουργείτε και να μην ακολουθείτε profile εταιρειών ή άλλων μη φυσικών προσώπων αφού δεν υποστηρίζονται και αργά ή γρήγορα θα διαγραφούν.

To νέο κοινωνικό δίκτυο της Google βιάζεται να προσφέρει ένα πιο πλήρες προϊόν και γι’ αυτό ξεκίνησε τις εξαγορές, κάτι που έτσι και αλλιώς συνηθίζει να κάνει η εταιρεία. Έτσι χθες ανακοινώθηκε η εξαγορά της social media πλατφόρμας Fridge, μίας υπηρεσίας που επιτρέπει στα μέλη της να δημιουργούν γκρουπ και να προσκαλούν σε αυτά τους φίλους τους για να κάνουν μόνο μεταξύ τους chat και να μοιράζονται φωτογραφίες, videos και events σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Η ομάδα της μικρής startup θα ενσωματωθεί στους εργαζόμενους στο Google+ και προφανώς θα ασχοληθούν με κάτι που αφορά υπηρεσίες group ή κάτι ανάλογο.

Να πούμε εδώ ότι η Google προσπάθησε να αγοράσει την Color και την εφαρμογή της πριν καν κυκλοφορήσει για 200 εκατομμύρια δολάρια! Η εταιρεία αρνήθηκε, αφού είχε συγκεντρώσει επενδύσεις 41 εκατομμύρια δολάρια, και τώρα προσπαθεί να δει τι θα κάνει αφού η πρώτη προσπάθεια με την Color iPhone App δεν πέτυχε ιδιαίτερα!

 

 

Bieber Instagram

Ο αγαπημένος star των εφήβων και γνωστός λάτρεις των social media, Justin Bieber, έγινε μέλος στο γνωστό photo sharing app Instagram και δημιούργησε πανικό αφού μοιράστηκε την φωτογραφία του στους 11 εκατομμύρια followers που έχει στο Twitter! Η συνέχεια είναι αναμενόμενη: 50 followers το λεπτό και περίπου 4.300 σε λίγες ώρες! Και όλα αυτά με μία μόνο φωτογραφία! Αξίζει να σημειωθεί ότι το Instagram δεν προσέγγισε τον Bieber για να γίνει μέλος του!  Όχι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω ;)

 

 

H Google σήμερα μας προσφέρει ένα ακόμα υπέροχο δυναμικό Doodle αφιερωμένο στον Αμερικάνο γλύπτη και εφευρέτη των Mobile Alexander Calder. Ουσιαστικά το Doodle είναι ένα html5 mobile που μπορείτε να μετακινήσετε με το mouse σας!

 

Ελπίζουμε να σας ενημερώσαμε σχετικά σύντομα για τις πολλές εξελίξεις που είχαμε τις τελευταίες μέρες και ώρες! Για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να ακολουθήσετε την Σελίδα του NewsBytes στο Facebook!

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives