Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Τα Νέα Retweets και οι Αντιδράσεις!

rt

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Project Retweet πλησιάζει αφού παρά τα όποια προβλήματα και bugs τα νέο, επίσημο σύστημα για Retweets στο Twitter αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλους.

Η αλλαγή που επιθυμούν να περάσουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και φυσικά αντιμετωπίζεται επιφυλακτικά από μία μεγάλη μερίδα των χρηστών της υπηρεσίας.

Ας δούμε τις αλλαγές και τις αντιδράσεις λίγο πιο αναλυτικά. Ότι αναφέρουμε αφορά βασικά το interface του website του Twitter αλλά η βασική μορφή της λειτουργίας έχει ενσωματωθεί και σε σχετικό API οπότε θα υποστηριχθεί σύντομα και από όλες τις ανεξάρτητες εφαρμογές.

Πλέον κάθε tweet έχει το δικό του κουμπάκι για retweet και ένα click αρκεί για να το στείλετε σε όλους όσους σας ακολουθούν. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την τωρινή κατάσταση είναι ότι πλέον όσοι λαμβάνουν το retweet σας θα βλέπουν πια το avatar και το όνομα αυτού που πρώτος έγραψε το tweet και όχι αυτού που το κάνει retweet. Από κάτω εμφανίζονται τα ονόματα και τα avatars όλων όσων έκανα retweet το συγκεκριμένο μήνυμα. Η άλλη διαφορά είναι ότι κανένας δεν μπορεί να γράψει κάτι μέσα σε ένα retweet που κάνει. Μέχρι σήμερα πολλοί πρόσθεταν κάποιο σχόλιο σε αυτά που έγραφε ο αρχικός συγγραφέας, τώρα δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα. Κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι πια κάθε μήνυμα θα το βλέπετε μόνο μία φορά… τέρμα πια τα δεκάδες ίδια μηνύματα στο timeline σας. Επίσης λόγο του τρόπου δημοσίευσης (χωρίς το γνωστό RT name στην αρχή) κάθε μήνυμα θα είναι ακριβώς ίδιο με το αρχικό αφού δεν θα εξαντλούνται οι 140 χαρακτήρες από το RT, το όνομα και άλλα.

retweet-area

Στην σελίδα σας στο web Twitter υπάρχει πια ειδική περιοχή για τα Retweets. Εκεί μπορείτε εύκολα να δείτε τα Retweets που έκαναν οι άλλοι, τα μηνύματα που κάνατε εσείς Retweets και τις δικές σας ενημερώσεις που έχουν γίνει Retweet.

Μία ακόμα νέα δυνατότητα που έχετε είναι να μην βλέπετε τα Retweets που κάνει κάποιος! Μέχρι σήμερα έπρεπε να επιλέξετε να βλέπετε όλες τις ενημερώσεις κάποιου χρήστη (αυτά που γράφει + τα RT που κάνει) ή να μην τον ακολουθείτε καθόλου. Τώρα πια έχετε την δυνατότητα να βλέπετε μόνο ότι γράφει αυτός και όχι τα δεκάδες retweets που κάνει καθημερινά!

Οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για μία απλή υπηρεσία όπως το Twitter και όπως έχουμε μάθει πολύ καλά από τις αλλαγές που έχουν γίνει κατά καιρούς στο Facebook τα μέλη των Social Networks λατρεύουν να αντιδρούν στις αλλαγές! Έτσι, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει για αρκετές από τις αλλαγές αυτές. Σε κάποιους δεν αρέσει που θα βλέπουν στο timeline avatar και μηνύματα από χρήστες που δεν ακολουθούν (αν και με τα κλασσικά retweets το ίδιο γινόταν ουσιαστικά) ενώ άλλοι εναντιώνονται στο ότι δεν μπορούν να σχολιάζουν και να γράφουν στο μήνυμα που αναδημοσιεύουν. Σίγουρα αυτοί έχουν αρκετά σοβαρά επιχειρήματα και το ίδιο το Twitter σχεδιάζει νέες προσθήκες σε επόμενη φάση.

Όσοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις νέες αλλαγές αλλά και για το σκεπτικό των αποφάσεων της εταιρίας πρέπει να διαβάσουν το άρθρο που δημοσίευσε ο CEO Evan Williams στο προσωπικό του blog. Περιέχει εξαντλητική ανάλυση της τωρινής κατάστασης, του τι ήθελαν να πετύχουν ενώ απαντάει και σε όσους έχουν προβληματισμούς.

Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο Retweet System;

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

  • Pingback: Tweets that mention Τα Νέα Retweets και οι Αντιδράσεις! | Newsbytes.gr -- Topsy.com

  • http://www.dealsend.eu dealsend
    Δεν μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου αυτή η χειραγώγηση κάτι που δημιουργήθηκε αυθόρμητα απο μια κοινότητα ανθρώπων. Το twitter, χρωστάει την επιτυχία του στην ΤΥΧΗ και πουθενά αλλού. Απο τύχη έχει γίνει αυτό που έχει γίνει. Καλα καναν και τόσο καιρό δεν “εμπλουτίζαν” το UI. Έτσι κι αλλιώς τα περισότερα twitts απο clients φευγουν.
  • http://www.newsbytes.gr Manogr
    Σίγουρα δεν είναι ωραίο τα retweets που δημιουργήθηκαν αυθόρμητα από τα μέλη να μεταλλάσσονται με βάση τα θέλω της εταιρίας. Το καλό είναι όμως ότι τίποτα δεν μας εμποδίζει να κάνουμε RT όπως κάνουμε σήμερα!!
  • Pingback: Έρχονται οι Twitter Ads! | BLOG...ΟΤΣΑΡΚΑ

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives