Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Τα Νέα Γραφεία της Apple θα Είναι σαν Διαστημόπλοιο!

Ο συνιδρυτής και CEO της Apple Steve Jobs αν και έχει λάβει άδεια για λόγους υγείας εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται ότι συνεχίζει κανονικά την εργασία του! Έτσι μετά την συμμετοχή του στην παρουσίαση των iOS 5, iCloud και Mac OS X Lion στο WWDC 2011 χθες έκανε ακόμα μία παρουσίαση σε αρκετά μικρότερο κοινό μεν αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή δε!

Ο Steve Jobs εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Cupertino, στο οποίο στεγάζεται η εταιρία του, και ενημέρωσε τους “άρχοντες της πόλης” για τα σχέδια της Apple για την δημιουργία των νέων γραφείων της  που θα στεγάζουν 12.000 εργαζόμενους σε ένα μόνο κτίριο!

Όπως όλοι θα περιμέναμε από την Apple τα νέα headquarters της εταιρίας θα αποτελούν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα το οποίο, όπως είπε ο ίδιος ο Jobs, θα το επισκέπτονται όλοι οι φοιτητές αρχιτεκτονικής!

Νομίζω ο καλύτερος χαρακτηρισμός είναι αυτός που χρησιμοποίησε ο Steve κατά την διάρκεια της περιγραφής των νέων γραφείων:

“είναι σαν ένα διαστημόπλοιο να προσγειώθηκε εκεί”

Το νέο campus θα είναι ένα κυκλικό κτίριο 4 ορόφων που θα μπορεί να στεγάζει 12.000 εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ίσιο τζάμι σε όλο το κτίριο. Τα πάντα είναι καμπύλες!
Το parking θα είναι υπόγειο και η εταιρία σκοπεύει να φυτέψει 6.000 δέντρα για την διαμόρφωση της γύρω περιοχής και της αυλής που θα υπάρχει στον εσωτερικό κύκλο του κτιρίου.
Η ενέργεια που χρειάζεται θα παρέχεται από γεννήτρια φυσικού αερίου ενώ το ηλεκτρικό δίκτυο της πόλης θα χρησιμοποιείται μόνο σαν backup.

Η παρουσίαση έγινε ώστε η Apple να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Δήμο αν και κάτι τέτοιο δεν μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο αν σκεφτούμε τους φόρους που πληρώνει η εταιρία στο Cupertino αλλά και το ότι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου χειροκρότησαν όρθια τον Steve Jobs μετά το τέλος της ομιλίας του!

Είναι γνωστό το πόσο οραματιστής είναι ο Steve Jobs και η Apple. Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τομέα των υπολογιστών, της μουσικής, των κινητών, του animation (με την Pixar) φαίνεται ότι δεν σταματάει ποτέ να σκέφτεται και να ονειρεύεται…
Το συγκεκριμένο όνειρο δεν φαίνεται ιδιαίτερα μακρινό αφού η Apple θέλει να ξεκινήσει την κατασκευή σύντομα ώστε να μετακομίσει στο νέο Mothership το 2015!

Δείτε το video ολόκληρης της παρουσίασης:

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • http://twitter.com/henrygrey henrygrey
  Μια μικρή παρατήρηση Μάνο! Ο Steve Jobs έχει καταφέρει πολλά αλλά σίγουρα δεν θεωρείται οτι “έχει αλλάξει τον τομέα του animation” με την αγορά της Pixar απο την Apple.
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  @twitter-16542640:disqus  δεν εξαγόρασε η Apple την Pixar αλλά ο ίδιος ο Jobs προσωπικά το 1986 όταν είχα αποχωρήσει από την Apple. Το πρώτο της μεγάλο έργο, το Toy Story, κυκλοφόρησε το 1995 και πιστεύω ότι άλλαξε τον τομέα του animation! 
 • http://twitter.com/henrygrey henrygrey
  Δεν ήξερα οτι δούλευες για την Apple :)
  Και αυτός να την αγόρασε, πάλι δεν σημαίνει οτι άλλαξε τον τομέα του animation. Αυτό μάλλον το ‘χει καταφέρει η μερίδα ανθρώπων που δούλευαν (και δουλεύουν) στην Pixar και το αίμα που έχουνε φτύσει φτάνοντας μέχρι εκεί που είναι. Το λέει ενας συνάδελφος animator!
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  @twitter-16542640:disqus    Πολύ θα ήθελα να δούλευα αλλά ήταν απλά λάθος ορθογραφικό :) Όσο αφορά τα άλλα… και στην Apple και στην Pixar και παντού υπάρχουν εργαζόμενοι που φτύνουν αίμα και ίσως προσφέρουν περισσότερα αλλά πάντα ο CEO δίνει το όραμα, κάνει τις συμφωνίες (disney τότε για συμπαραγωγή ταινιών) κτλ… προφανώς αυτός είχε το όραμα και απομάκρυνε την pixar από την παραγωγή ειδικών εφέ και διαφημίσεων και  την έστρεψε στην παραγωγή ταινιών και όχι οι animators που έκαναν μεν καλή δουλειά αλλά σίγουρα δεν μπορούσαν να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες. 

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives