Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Ήρθε, Είναι Πανέμορφο και το λένε Apple iPad!

Γράφαμε για αυτό εδώ και μήνες και όλα τα blogs αφιέρωναν καθημερινά άρθρα στις φήμες γύρω από την ύπαρξη του και τα χαρακτηριστικά του.

Από χθες το tablet της Apple είναι πραγματικότητα και ονομάζεται iPad! Το παρουσίασε ο Steve Jobs με τον γνωστό, μοναδικό του τρόπο και όπως πάντα δημιούργησε ένα απίστευτο hype για το νέο αυτό προϊόν που αναμένεται ότι θα ορίσει την κατηγορία ανάμεσα στα κινητά και τα laptop.

Αν και όλα τα blog, sites και εφημερίδες θα το παρουσιάσουν αναλυτικά δεν γίνεται να μην ανεβάσουμε και εμείς ένα σχετικό άρθρο αφού το iPad θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια!

To iPad διαθέτει μία εξαιρετικής ακρίβειας touch screen LED backlit οθόνη 9.7 ιντσών, ζυγίσει περίπου 700 γραμμάρια, είναι εξαιρετικά λεπτό με πάχος μικρότερο του 1.5 εκατοστού και φυσικά πανέμορφο! Στο εσωτερικό του συναντάμε το πρώτο chip που κατασκεύασε μόνη της η Apple, το Α4 και θα κυκλοφορήσουν 3 εκδόσεις με βάση την χωρητικότητα της αποθήκευσης στο flash drive (16, 32 και 64 GB).
Η συνδεσιμότητα του είναι πλήρης καθώς στην έκδοση Wi-Fi διαθέτεi Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) και Bluetooth 2.1 + EDR technology ενώ στην έκδοση Wi-Fi & 3G υποστηρίζει και δίκτυα UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) και GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz).

Όπως καταλαβαίνετε θα κυκλοφορήσουν συνολικά 6 διαφορετικά μοντέλα με τις τιμές να ξεκινάνε από το $499 για το wi-fi μοντέλο των 16 GB και να φτάνουν στα $829 για το πιο ακριβό iPad των 64GB με υποστήριξη 3G. Οι τιμές είναι εξαιρετικές και αποτελούν έκπληξη για την Apple που δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί με βάση την τιμή και συνήθως χρεώνει λίγο περισσότερο για τα προϊόντα της.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές στην σχετική σελίδα της Apple.

To iPad τρέχει μία έκδοση του iPhone OS με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες υπάρχουσες εφαρμογές να τρέχουν κανονικά και μάλιστα full screen αν ο χρήστης το επιθυμεί. Παράλληλα από χθες κυκλοφορεί και το νέο SDK για την ανάπτυξη εφαρμογών ειδικά για το iPad οι οποίες θα πωλούνται από την νέα κατηγορία που θα αποκτήσει σύντομα το App Store. Στην χθεσινή παρουσίαση παρουσιάστηκαν αρκετές τέτοιες εφαρμογές ανάμεσα στις οποίες και το iWorks της Apple με ειδικά προσαρμοσμένες εκδόσεις των Pages, Numbers και Keynote!


Φυσικά το iPad θα διαθέτει και τις δικές του εφαρμογές για ημερολόγιο, φωτογραφίες, μουσική και video, iTunes, χάρτες αλλά και το δικό του βιβλιοπωλείο για τα iBooks που αναμένεται ότι θα σαρώσουν και θα κερδίσουν κατά κράτος το Kindle της Amazon.

Δείτε τα σχετικά features στην αντίστοιχη σελίδα της Apple.

Ποια θα είναι όμως η χρήση της υπέροχης αυτής συσκευής; Οι σκέψεις μου είναι πολλές… εύκολο και άνετο σερφάρισμα στο σαλόνι, διάβασμα και video σε πλοία, αντικατάσταση του υπολογιστή σε παρουσιάσεις με το Keynote, εύκολο gaming και πολλά άλλα. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν καλύτερο, πιο εύχρηστο και ομορφότερο αντικαταστάτη όλων των netbooks που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή! Σε συνδυασμό με τις εφαρμογές του App Store (υπάρχουσες και μελλοντικές) είναι σίγουρο ότι κάθε σύγκριση με netbook είναι πραγματικά αστεία.

Για να νιώσετε λίγη από την μαγεία του iPad δείτε το σχετικό video της Apple.

Σε 2 μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει η Wi-FI έκδοση και σε 3 η Wi-FI & 3G. Θα το αγοράσω σίγουρα και θα ξεκουράσω αρκετά το MacBook Pro μου… εσείς;

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • http://fadebluedot.blogspot.com brexians
  καλη πολυ καλη παρουσιαση.. αντε τωρα ολοι οι μηλα-ρακιδες να ετοιμαζεστε για αγορες…..
 • Pingback: Tweets that mention Ήρθε, Είναι Πανέμορφο και το λένε Apple iPad! | Newsbytes.gr -- Topsy.com

 • http://sotostips.blogspot.com/ Σωτήρης
  Δεν θα μείνω στο τι υποστηρίζει και τι όχι, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω το σχήμα και μέγεθος του. Ίσως επειδή είναι καινούριο. Ωραία παρουσίαση πάντως.
 • αζ.
  εντελώς άχρηστο. Περίμενα κάτι καλύτερο. Μην βιαστείτε να αγοράσετε, θα βελτιωθεί πολύ σύντομα.
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Τα ίδια λέγανε και για το iPhone πριν κυκλοφορήσει… η Apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει επιτυχίες τα προιόντα της άσχετα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί πολύ απλά δεν βασίζετε σε αυτά! Όταν κυκλοφορήσει θα μπορέσουμε σίγουρα να πούμε περισσότερα… το ότι θα βελτιωθεί είναι δεδομένο αφού στο μέλλον θα βγούνε νέες εκδόσεις όπως γίνεται πάντα…
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Τα ίδια λέγανε και για το iPhone πριν κυκλοφορήσει… η Apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει επιτυχίες τα προιόντα της άσχετα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί πολύ απλά δεν βασίζετε σε αυτά! Όταν κυκλοφορήσει θα μπορέσουμε σίγουρα να πούμε περισσότερα… το ότι θα βελτιωθεί είναι δεδομένο αφού στο μέλλον θα βγούνε νέες εκδόσεις όπως γίνεται πάντα…
 • Pingback: Βραβεία Oscar με iPad και Steve Jobs! | Newsbytes.gr

 • Pingback: IPhone OS4

 • Pingback: Τα Πάντα για το iPhone OS 4 | Newsbytes.gr

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives