Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

iPhone 4: Αλλάζει τα Πάντα. Ξανά!

Όλοι το περιμέναμε, όλοι είχαμε δει το γνωστό πια θέμα με την διαρροή και τις φωτογραφίες αλλά η χθεσινή παρουσίαση του iPhone 4 από τον Steve Jobs κατά την διάρκεια του σεμιναρίου της Apple για τους προγραμματιστές WWDC σίγουρα εντυπωσίασε! Το iPhone 4 είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση του πιο πετυχημένου smartphone μετά την παρουσίαση του και τα νέα του χαρακτηριστικά το στέλνουν ξανά πολύ μπροστά από όλους τους ανταγωνιστές του.

Ας δούμε αναλυτικά τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone!


Αυτό που όλοι θα παρατηρήσουμε αρχικά είναι το νέο design της συσκευής που, όπως αναλύθηκε χθες, εξυπηρετεί και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Το πλαίσιο της συσκευής είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, κάτι που κάνει τη συσκευή πιο γερή ενώ παράλληλα μέσα σε αυτό ενσωματώνονται οι 4 νέου τύπου κεραίες για ακόμα καλύτερη λήψη. Το μπροστά αλλά και το πίσω μέρος της συσκευής είναι από γυαλί (!)… το ίδιο γυαλί που χρησιμοποιείται για τα παρμπριζ των ελικοπτέρων και είναι 30 φορές πιο ανθεκτικό από το πλαστικό! Την ίδια στιγμή το τηλέφωνο είναι 24% πιο λεπτό από το iPhone 3GS έχοντας πάχος μόλις 9.3 χιλιοστά!

Αυτό που θα παρατηρήσετε στο πάνω μέρος της συσκευής είναι η ύπαρξη ενός δεύτερου μικροφώνου! Η χρησιμότητα του είναι επαναστατική αφού λειτουργεί σε συνδυασμό με το κάτω μικρόφωνο για noise cancellation μειώνοντας τους ήχους του περιβάλλοντος!
Αυτό που επίσης φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι η ύπαρξη δεύτερης κάμερας στην μπροστινή μεριά του τηλεφώνου για χρήση video call όπως θα δούμε και παρακάτω.

Στο εσωτερικό του τηλεφώνου έχουμε πραγματικά σημαντικές αλλαγές! Καρδιά του τηλεφώνου είναι πια το chip της Apple με το όνομα Α4, το ίδιο που χρησιμοποιείται και στο iPad. Η ταχύτητα του και η χαμηλή χρήση ενέργειας το κάνουν ιδανικό και δίνουν ακόμα περισσότερες ώρες ζωής στην τεράστια μπαταρία που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφώνου και λύνει δια παντός τα προβλήματα μπαταρίας αφού αντέχει για 7 ώρες ομιλίας σε δίκτυο 3G και 14 ώρες σε 2G και internet surfing 6 ώρες σε 3G και 10 σε wi-fi, έχει αναμονή 300 ώρες ενώ αντέχει για 10 ώρες video και 40 ώρες μουσικής!

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του iPhone είναι η ύπαρξη γυροσκοπίου 3 αξόνων (!) που σε συνδυασμό με το accelerometer θα επιτρέπει στην συσκευή να καταλαβαίνει ακόμα περισσότερες κινήσεις σας! Οι εφαρμογές στα παιχνίδια είναι προφανής αν και σίγουρα θα δούμε και άλλες χρήσεις του που ίσως δεν έχουμε καν σκεφτεί!

Η οθόνη του iPhone 4 είναι πραγματικά μοναδική και μακράν η καλύτερη που έχει εμφανιστεί ποτέ σε κινητό τηλέφωνο (και όχι μόνο). Ονομάζεται Retina Display έχει 4 φορές περισσότερα pixels από την προηγούμενη οθόνη των iPhone! Αυτό σημαίνει ότι η πυκνότητα των pixels είναι τεράστια και φθάνει τα 326 pixels ανά ίντσα, που είναι περισσότερα από όσα μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι! Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καθαρά και ομαλά γραφικά και γράμματα! Η ανάλυση της οθόνης είναι 960 x 640 και το contrast ratio 800:1.

Η βασική camera του iPhone δεν αναβαθμίστηκε απλά στα 5 megapixel αλλά επανασχεδιάστηκε για πραγματικά καλύτερες φωτογραφίες. Έτσι και αλλιώς τα υπερεκτιμημένα megapixels δεν είναι πραγματικά σημαντικός παράγοντας στην ποιότητα των φωτογραφιών. Ο backside illumination sensor βοηθάει στην λήψη πολύ καλών φωτογραφιών ακόμα και με χαμηλό φωτισμό ενώ το LED Flash σίγουρα θα βοηθήσει τις νυχτερινές σας φωτογραφίσεις!

Ναι, είναι γεγονός! Το iPhone 4 μπορεί να τραβάει real High Definition video 720p στα 30fps! Η ποιότητα που είδαμε χθες είναι πραγματικά εξαιρετική ακόμα και σε σχετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού ενώ για τις νυχτερινές σκηνές μπορείτε να έχετε μόνιμα ανοιχτό το LED flash! Μία πραγματική HD Camera στην τσέπη σας!
Δεν σταματάμε εδώ όμως… μόλις ολοκληρώσετε το video σας μπορείτε άμεσα να κάνετε βασικές λειτουργίες μοντάζ στην ίδια τη συσκευή σας ενώ με μόλις $4.99 μπορείτε να εγκαταστήσετε τη νέα εφαρμογή iMovie for iPhone και να φτιάχνετε ολοκληρωμένες ταινίες με μουσική, τίτλους και ενδιάμεσες σκηνές!

Το FaceTime είναι η video call εφαρμογή της Apple για το iPhone. Ξεχάστε εντελώς αυτά που γνωρίζατε για τις video-κλήσεις μέχρι σήμερα. Τέλεια εικόνα χωρίς κολλήματα, δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στις δύο κάμερες για να δείχνετε τον εαυτό σας αλλά και το τι βλέπετε και λειτουργεί άμεσα, χωρίς καμία ρύθμιση! Αυτό που από αρκετούς χαρακτηρίστικε αρνητικά είναι το γεγονός ότι απαιτεί πρόσβαση σε δίκτυο wi-fi και δεν λειτουργεί μέσα από 3G. Αυτό όμως είναι προσωρινό, για το 2010, και έχει να κάνει με την κάκιστη ποιότητα των δικτύων της AT&T στις ΗΠΑ. Σίγουρα μέσα στο 2011 θα επιτραπεί η χρήση του και μέσα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Τα παραπάνω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone που όμως φέρνει πολλές ακόμα μικρότερες αλλαγές και αναβαθμίσεις που αν συνδυαστούν με την αναβάθμιση του iOS 4 (το νέο όνομα του iPhone OS) και τα νέα χαρακτηριστικά του που αναφέρουμε σε σχετικό άρθρο τότε καταλαβαίνουμε τις συνολικές δυνατότητες της νέας συσκευής!


Το iPhone 4 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου με την AT&T να κάνει εκπληκτικές τιμές για αναβαθμίσεις και νέα συμβόλαια ($199 το 16GB και $299 το 32GB). Με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας αλλά και τις χθεσινές ανακοινώσεις αναμένω ότι το iPhone 4 στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στα μέσα Αυγούστου και περιμένω με αγωνία τις “Ελληνικές” τιμές και προσφορές. Ελπίζω η οικονομική κατάσταση να βάλει μυαλό στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας…

Στην χθεσινή παρουσίαση του ο Steve Jobs ανακοίνωσε επίσης ότι η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του iOS με το multitasking και τα groups θα είναι δωρεάν διαθέσιμη για όλους (3G και 3GS iPhone αλλά και για πρώτη φορά δωρεάν και για iPod Touch) στις 21 Ιουνίου!
Παράλληλα με το νέο λειτουργικό θα είναι διαθέσιμο και για τους iPhone users το iBooks, η εφαρμογή για ebooks που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο για το iPad. Θα συγχρονίζεται ανάμεσα στις συσκευές σας και θα επιτρέπει και την ύπαρξη βιβλιοθήκης pdf αρχείων!


Χθες παρουσιάστηκαν επίσης 3 νέες εφαρμογές που η Apple φαίνεται πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές. Το Netflix για iPhone (υπηρεσία video στις ΗΠΑ), το Guitar Hero for iPhone και το… Farmville for iPhone! Η πιο πετυχημένη εφαρμογή του Facebook έρχεται στο iPhone, συγχρονίζεται με τις φάρμες σας στο Facebook και επιτρέπει να κάνετε…ότι κάνετε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγες μέρες οι μισοί Έλληνες θα σπέρνουν και θα θερίζουν στις καφετέριες και στις παραλίες…

Νομίζω ότι πραγματικά το iPhone 4 αλλάζει τα πάντα για μία ακόμα φορά! Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη αλλαγή από το πρώτο iPhone και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα νέο τηλέφωνο και νέες τεχνολογίες. Το iPhone συνεχίζει να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από την έννοια του κινητού τηλεφώνου και μετατρέπεται σε μία φορητή υπερσυσκευή που αντικαθιστά τις φορητές video-cameras, τους ebook readers και πολλές άλλες συσκευές! Τα κάνει όλα, εύκολα και απλά!

Δεν μπορώ να περιμένω!

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • Efoulini
  Θέλω, θέλω, θέλω!!!!
 • http://www.spydraman.gr spydraman
  άντε καλώς να τα δεχτούμε! πολύ μου άρεσε, και το design και φυσικά οι “νεες” λειτουργίες του iOS4 :D
 • Pingback: Tweets that mention iPhone 4: Αλλάζει τα Πάντα. Ξανά! | Newsbytes.gr -- Topsy.com

 • http://www.other.gr kyanoun
  Μακάρι να χει μια καλή τιμή σαν σκέτη συσκευή αλλά δεν το βλέπω. :(
  Κανα 700άρι έ;
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Χωρίς να ξέρω κάτι ή να έχω οποιαδήποτε πληροφορία υποψιάζομαι ότι θα κινηθεί στις ίδιες τιμές που ήρθαν και τα προηγούμενα… ελπίζω σε κάτι καλύτερο αλλά δεν το βλέπω… Ας είναι καλά οι επιδοτήσεις…
 • Γιάννης Μακρίδης
  Ρε παιδιά ξέρετε πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα το iPhone 4; Στα public ήδη έχουν διαγωνισμό μέχρι τις 24 Ιουνίου για 4 iPhone 4!!!! http://promo.public.gr/iphone4/?utm_source=Home
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Τα Public κανουν τον διαγωνισμό και μπορεί να φέρουν 4 κινητά απο το εξωτερικό για τους νικητές ή να τα δώσουν αργότερα. Στην Ελλάδα επίσημα (από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας) θα κυκλοφορήσουν το νωρίτερο Αύγουστο.
 • Jim
  Τέλειο θα είναι το iphone 4.Όπως όλα τα προϊόντα mac. Αργεί ακόμη όμως.Super και ο διαγωνισμός public.Tον είχα δει και έχω λάβει μέρος εννοείται
 • http://www.facebook.com/people/Pasxalis-Terzis/1851175715 Pasxalis Terzis
  Loipon Paidia to Iphone 0s (4) stin ellada tha kanei gyrw sto 600(den einai sygouro omws).Egw tha to agorasw apo ameriki sta 399$ xwris syndesi doukou dld me metaforika meso taxydromiou gia na min plirosw telwnio.Dld tha mou bgei gyrw sta 350 me 360 evroulakia.
 • Vrettas vasilis
  exeis kapoio proteinomeno site gia apeytheia agora na mou peis…endiaferomai !
 • N00bel_prize
  και πώς θα το αγοράσεις εσύ 399$ ενώ κάνει 600$ χωρίς σύνδεση??
 • Mantzas vasilis
  ….εγω θα αγοράσω το επόμενο, το 5, γιατι έμαθα ότι θα φτιάχνει και καπουτσίνο….!!!!
 • Mantzas vasilis
  ….εγω θα αγοράσω το επόμενο, το 5, γιατι έμαθα ότι θα φτιάχνει και καπουτσίνο….!!!!
 • Fonikomantalaki
  mages epidh douleuw sta katastimata ipostiriksis tis iphone mas ir8e egiklios oti einai gamiseta problimatio kai 8a mas priksei ta arxidia idi stin amerikh eginan oi protes miniseis kai h iphne dinei tis 8ikes giato iphone dorean giati boi8ane sto sima perimenetai kai min sas pianeis o en8ousiasmos na dite ti pezei kai meta agorazoume
  !
 • Johnovelix
  ΘΕΛΩ ΤΡΕΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ
 • Θανασης
  καλο το iphone αλλα η οθονη του Galaxy S(super amoled) δεν πιανεται! Μαλλον θα προτιμησω το samsung.Βιντεοκληση και 5mp υπηρχαν πριν 2 χρονια στα τηλεφωνα
 • Digitddddddd
  kai meta xypnises pasxali.
  H kalyteri timi poy mporeis na petixeis ine 500euro (oso to pira egw sfragismeno apo ebay +fpa telonioy) kai pali an den to paragileis apo ameriki giati tha pliroseis telonio.
  Oso gia tin ellada tha stixoizei to ligotero 800 euro (isws 750 stin kalyteri periptwsi).
 • Dsdfsdf
  Oti smartphone kai na parete ena na thymaste!
  Makria apta Windows mobile , Einai lefta Petamena sta skoypidia.
  TO iphone mporei na einai panakrivo kai i timi toy ypsiloteri aptin pragmatiki axia toy alla toylaxiston ine pragmatiko SMARTphone oxi san to winmo poy den exei oyte efarmoges tis prokopis, pragmatika diladi min kanete kai eseis tin malakia poy eixa kanei egw.
  Kala nanai to ebay kai to iphone 4 moyrxete se mia vdomada.
 • Veiz7
  molis to pira.. prepei prwta na to fortisw kai meta na katevasw to logismiko?
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα… έτσι και αλλιώς όταν το συνδέσεις με τον υπολογιστή σου θα φορτίζει παράλληλα οπότε μπορείς να προχωρήσεις κανονικά.
  Καλό θα ήταν τις πρώτες φορές πριν το φορτίσεις ξανά να το αφήνεις να σβήνει εντελώς από μπαταρία.

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives