Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Το Instagram Μεγαλώνει και Αναβαθμίζεται

Το Instagram είναι η εφαρμογή που έδωσε ώθηση στο Photo sharing, δημιούργησε νέα μόδα και μία σειρά άλλων αντίστοιχων app που εστιάζονται στο ανέβασμα φωτογραφιών (ή video για άλλες εφαρμογές), ώστε να τα βλέπουν άλλοι χρήστες, να σχολιάζουν και να κάνουν like.
Μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες και ενώ είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone το Instagram ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια μέλη και δημιούργησε φανατικό κοινό! Πολλά από τα μέλη του το θεωρούν άκρως εθιστικό…σαφώς περισσότερο από το Twitter ή το Facebook και συμφωνώ μαζί τους!
Μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία είναι η απλότητα του, η χρήση αρκετών όμορφων φίλτρων επεξεργασίας, η ταχύτητα με την οποία επεξεργάζονται και ανεβαίνουν οι φωτογραφίες, οι Popular photos στις οποίες όλοι προσπαθούν να μπουν (με βάση τα like που συγκεντρώνουν), το ότι όταν κάνεις follow κάποιον δεν χρειάζεται αυτός να αποδεχτεί την αίτηση σου και γενικό το όλο στήσιμο της εφαρμογής!
Χθες το βράδυ η εφαρμογή αναβαθμίστηκε στην έκδοση 1.7 προσθέτοντας μερικά μικρά αλλά χρήσιμα χαρακτηριστικά:

  • Grid / List Photo Views: όταν βλέπετε το προφίλ κάποιου χρήστη ή τις σελίδες κάποιου tag ή τοποθεσίας έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την μορφή εμφάνισης των φωτογραφιών (πλέγμα ή λίστα)
  • Profile Bios: όταν βλέπετε το προφίλ κάποιου μέλους θα μπορείτε, επιτέλους, να διαβάζετε και ένα σύντομο βιογραφικό του 150 χαρακτήρων. Μπορείτε να προσθέσετε και το δικό σας μέσα από το tab Profile -> edit profile.
  • Καλύτερο geotagging: Όταν ανεβάζετε μία φωτογραφία και θέλετε να την κάνετε geotag στο πεδίο Where? εμφανίζετε πια η λέξη Geotagged ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρο. Υπενθυμίζω εδώ ότι το Instagram θεωρεί σαν τοποθεσία το σημείο που βρίσκεστε τη στιγμή που ανεβάζετε τη φωτογραφία και όχι το σημείο που πραγματικά την βγάλατε.
  • Βελτιώσεις Push Notifications: Μπορείτε πια να επιλέξετε αν θα λαμβάνετε notifications για like και σχόλια από όλα τα μέλη ή μόνο από αυτούς που ακολουθείτε.
  • Εισαγωγή φωτογραφίας προφίλ από Facebook ή Twitter: Μέσα από το tab Profile -> Change Profile picture -> Import from Facebook / Import from Twitter μπορείτε να επιλέξετε σαν φωτογραφία του προφίλ σας αυτή που έχετε στα κοινωνικά δίκτυα.

Το προφίλ μου με grid view και bio πάνω από τις φωτογραφίες. Θα με βρείτε σαν Manogr

Αν χρησιμοποιείτε το Instagram τότε οι παραπάνω αναβαθμίσεις (και ιδιαίτερα η μορφή εμφάνισης φωτογραφιών και το βιογραφικό) σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη αλλά η ουσία δεν είναι αυτή! Έψαχνα αφορμή για να ξεκινήσω να αρθρογραφώ για το Instagram αφού αν και είμαι από τους πρώτους χρήστες του δεν είχα κάνει παρουσίαση την εποχή που κυκλοφόρησε. Από εδώ και πέρα όμως να είστε σίγουροι ότι η σελίδα του tag Instagram θα γεμίσει άρθρα!

Η startup που κυκλοφόρησε το Instagram έχει πραγματικά πετύχει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει λάβει χρηματοδότηση, διαθέτει API στους προγραμματιστές εφαρμογών και συνεχίζει για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Πιστεύω ότι η δημιουργία ενός λειτουργικού website είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρίας αφού αυτό που υπάρχει τώρα δεν προσφέρει καμία δυνατότητα στα μέλη και απλά παρουσιάζει τις φωτογραφίες όταν αυτές μοιράζονται στο Facebook ή στο Twitter. Φανταστείτε την απήχηση ενός website που να προσφέρει αντίστοιχες δυνατότητες με την εφαρμογή. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι ετοιμάζονται εφαρμογές και για άλλες mobile πλατφόρμες όπως τα κινητά Android, τα Blackberry και άλλα.

Το μέλλον θα δείξει την εξέλιξη της υπηρεσίας αλλά αν κρίνουμε από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα τότε αυτό αναμένεται λαμπρό!


Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives