Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Πολύ Σημαντικές Αλλαγές στο Facebook!

fb-homepage-1

Όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες το Facebook ετοιμάζει ακόμα μία σημαντική αλλαγή της εμφάνισης και των λειτουργιών της αρχικής σελίδας του!

Επανερχόμαστε σήμερα με πιο έγκυρες και επίσημες πληροφορίες αφού το γνωστό blog Mashable κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μία παρουσίαση του Facebook προς τους μεγάλους διαφημιζόμενους του στην οποία παρουσιάζει τις αλλαγές που θα γίνουν και που είναι πραγματικά σημαντικές.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες και τα screenshots βλέπουμε ότι θα υπάρχουν τα Top News και το Recent Activity Streams. Στο Top News θα εμφανίζονται οι πιο σημαντικές πληροφορίες και ενημερώσεις με βάση κάποιο αλγόριθμο όπως γινόταν και παλιότερα αλλά και όπως γίνεται στο Friendfeed που πρόσφατα εξαγοράστηκε από το Facebook. Όλες οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα του Friendfeed έχει σημαντική επιρροή στις συγκεκριμένες αλλαγές. Από εκεί και πέρα τα μέλη θα μπορούν να δουν το σημερινό Real Time Stream κανονικά με ένα click στο Recent Activity. Τα Highlights φυσικά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και θα εξαφανιστούν.

fb-feed-new

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι η επιστροφή στο News Feed των ενημερώσεων που εξαφανίστηκαν μετά το τελευταίο redesign.
Έτσι και πάλι θα βλέπουμε τις παρακάτω εξαφανισμένες, μέχρι τώρα, πληροφορίες:

 • Tags φωτογραφιών
 • Νέες φιλίες (ο τάδε είναι τώρα φίλος με τον δείνα)
 • Καταστάσεις σχέσης
 • Συμμετοχές σε εκδηλώσεις (events)
 • Εγγραφές σε Groups
 • Ποιοι έγιναν θαυμαστές σε Σελίδες
 • Δώρα που στάλθηκαν μέσα από το Facebook Gift shop

Όπως είναι κατανοητό το Facebook κατάλαβε το λάθος του και επαναφέρει βασικές ενημερώσεις για ένα κοινωνικό δίκτυο και σίγουρα θα ευχαριστήσει πολλά από τα μέλη του. Αν θυμάστε, μετά το τελευταίο redesign, το μεγαλύτερο μέρος των διαμαρτυριών αφορούσε αυτές τις εξαφανισμένες ιστορίες! Παράλληλα οι Σελίδες (Facebook Pages) αλλά και τα Groups θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και περισσότερα μέλη αφού πια θα εμφανίζονται και στο Recent Activity αλλά και στο Top News.

facebookredesign4

Όλα τα παραπάνω είναι επίσημες πληροφορίες και προέρχονται από ενημέρωση του ίδιου του Facebook. Τα νέα όμως δεν σταματάνε εκεί και σύμφωνα με το Inside Facebook αλλά και με εκπρόσωπο της εταιρίας που μίλησε στο γνωστό blog το Facebook δοκιμάζει, με μερικούς χρήστες, αλλαγές και στο User Interface του.

ui-test-1

Έτσι στην πάνω μπάρα του Facebook εμφανίζονται πια 3 κόκκινα bubbles με τα notifications, τα request και τα μηνύματα. Ένα πέρασμα του mouse πάνω από τα τρία αυτά εικονίδια θα εμφανίσει όλα τα αδιάβαστα μηνύματα σε ένα dropdown. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέλλον της navigation bar που υπάρχει τώρα στο κάτω μέρος της οθόνης μας αλλά σίγουρα θα έχουμε αλλαγές αν τελικά υιοθετηθεί το νέο μοντέλο.

ui-test-2

Οι παραπάνω αλλαγές είναι σίγουρα σημαντικές και οι νέες πληροφορίες που θα προστεθούν στο News Feed σίγουρα θα αυξήσουν (και άλλο!) την παραμονή των χρηστών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Θα επαναφέρουν κάποια στοιχεία από το παλιό Facebook που έλειψαν σε πολλούς ενώ παράλληλα θα απλοποιήσουν και την σημερινή χαοτική σελίδα με τα πραγματικά αντιαισθητικά highlights.
Αυτό όμως που είναι πραγματικά σημαντικό δεν είναι οι αλλαγές αλλά η μόνιμη διάθεση του Facebook για ανανέωση! Ποτέ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, ποτέ δεν αφήνει τα μέλη του να βαρεθούνε και ποτέ δεν σταματάει να ερευνά νέες ιδέες!

Μήπως, τελικά, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχία του;

Update 23/10/09: Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν επίσημα και στο επίσημο blog του Facebook

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

 • Pingback: Tweets that mention Πολύ Σημαντικές Αλλαγές στο Facebook! | Newsbytes.gr -- Topsy.com

 • Pingback: Τα Groups του Facebook Αλλάζουν και Αποκτούν Φωνή! | Newsbytes.gr

 • guest
  today is 26/12/2009.
  some days no i am trying to find out
  how to disable-deactivate some of my recent activity.
  i found out that facebook took away this option.
  it's really annoying not to be able to hide some things.
  for example: X and Z are now friends or X commented on Z's wall.
  it's also annoying for me to see all this informations of my friends
  because they also cannot hide it. any news?
 • polixronhs
  para polu wraia alla egw pou den thelw olo auto edw kai mou arese h prohgoumenh arxikh selida p htan kai pio kalh gia mena mporw na thn epanaferw.? :( den mou vgazei h kainouria sxedon tpt apo to farmville kai genika me mperdevei polu!
 • http://www.newsbytes.gr Manogr
  Όχι δεν μπορείς να επαναφέρεις την προηγούμενη σελίδα. Σε κάθε αλλαγή του Facebook υπάρχουν μέλη στα οποία δεν αρέσει η νέα εμφάνιση αλλά σιγά σιγά την συνηθίζουν κ.ο.κ Δεν υπάρχει λόγος να μην σου εμφανίζονται τα μηνύματα από το Farmville… αν θέλεις διάβασε και το πιο πρόσφατο σχετικό άρθρο: http://www.newsbytes.gr/new-facebook-changes-le
 • athanasiosmanolis
  δεν μου βγαινουν οι '' σελιδες'' και δεν μπορω να γινω μελος σε διαφορα πραγμματα. Επισης καποις σελιδες με σημα εχουν φυγει απο το Profile μου
 • Anonymous
  δεν μου βγαινουν οι ” σελιδες” και δεν μπορω να γινω μελος σε διαφορα πραγμματα. Επισης καποις σελιδες με σημα εχουν φυγει απο το Profile μου
 • Pingback: Αναβάθμιση της Facebook App για το iPhone | Newsbytes.gr

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives