Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Όλα Τα Νεότερα από το Google+… Ειδήσεις και Hints and Tips!

Αν και οι προσκλήσεις για το νέο social network Google+ έχουν σταματήσει να διατίθενται λόγω ιδιαίτερου φόρτου και μία workaround λύση που κυκλοφόρησε (και χάρη στην οποία μπήκα και εγώ) δεν φαίνεται να δουλεύει πάντα, το κοινωνικό δίκτυο της Google συγκεντρώνει ήδη αρκετό ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Πολλά γνωστά μέλη του Ελληνικού Twitter, early adopters και γενικά tech και social networking freaks έχουν ήδη δημιουργήσει τα profile και τους κύκλους τους και το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για  την χρησιμότητα του και τι θα αντικαταστήσει για τον κάθε ένα. Μερικοί το βλέπουν σαν αντικαταστάτη του Twitter, άλλοι του Facebook και άλλοι σαν ένα τρίτο δίκτυο με τα δικά του χαρακτηριστικά. Προσωπικά θεωρώ ότι για την δική μου χρήση είναι πιο κοντά στο Twitter και κάπως έτσι το χρησιμοποιώ αφού το μοντέλο Following – Followers που δεν απαιτεί συγκατάθεση για να ακολουθείς κάποιον βοηθάει ενώ οι Circles κάνουν ιδιαίτερα εύκολη την κατηγοριοποίηση όλων αυτών που ακολουθεί κάποιος.

Όπως είναι φυσικό τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε διαρκώς ειδήσεις, πληροφορίες και Hints για το Google+ και σε αυτό το άρθρο συγκεντρώνω μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα.

H εφαρμογή του Google+ για το iPhone και το iPad είναι έτοιμη και έχει κατατεθεί στην Apple για έγκριση εδώ και κάποιες μέρες σύμφωνα με την Erica Joy, προγραμματίστρια του Google, η οποία το έγραψε στο profile της στο Google+. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμο αλλά μέχρι τότε οι χρήστες iOS συσκευών μπορούν να χρησιμοποιούν άνετα την web app που εμφανίζεται όταν επισκεφτείτε το plus.google.com από το mobile safari.

 

Αν παρατηρήσετε την διεύθυνση των profiles των μελών του Google+ θα διαπιστώσετε ότι είναι πραγματικά τραγικές! Δεκάδες νούμερα που ούτε μπορεί να τα θυμάται κάποιος αλλά ούτε μπορούν να μπουν εύκολα σε κάποια e-card, υπογραφή σε forum ή οπουδήποτε αλλού. Αν και η Google έχει δηλώσει ότι τα vanity url (κάποια λέξη ή όνομα της επιλογής σας αντί για τα νούμερα) έρχονται σύντομα μέχρι τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απλή web υπηρεσία που ονομάζεται Google Plus Nick και που θα σας δώσει μία διεύθυνση του τύπου gplus.to/your-name η οποία θα οδηγεί στο προφίλ σας.

 

Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής χρήστης του Google+; Ποιος έχει δηλαδή τους περισσότερους followers; Σίγουρα όχι αυτός κάποιος από τους ιδρυτές της Google ή κάποιος άλλος που ίσως σας έρχεται στο μυαλό. Το μέλος με τους περισσότερους ακόλουθους είναι ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και CEO του Facebook! Ο μεγάλος ανταγωνιστής απέκτησε λογαριασμό από την αρχή και όπως έγραψε στον Robert Scoble “δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι είναι έκπληκτοι που έχω λογαριασμό στο Google”.

Mark Zuckerberg Google+

Αν θέλετε να δείτε και εσείς το Top 100 των πιο δημοφιλών μελών είτε από περιέργεια είτε για να βρείτε ενδιαφέροντα άτομα να ακολουθήσετε μπορείτε να επισκεφτείτε το website Socialstatistics που κάνει ακριβώς αυτό.  Εκεί μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα δημοφιλέστερα μέλη και να επισκεφτείτε άμεσα το Google+ profile τους. Παρατηρώ καθυστέρηση στην ανανέωση των στατιστικών αλλά προφανώς η κατάταξη παραμένει πάνω-κάτω σωστή ανά πάσα στιγμή.

The Top 100 Google+ users

Το Google+ δεν υποστηρίζει ακόμα εγγραφές εταιρειών, οργανισμών και γενικότερα μη φυσικών προσώπων. Σύντομα θα επιτραπεί και αυτό και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές αλλά μέχρι τότε κάντε υπομονή μιας και η δημιουργία ενός απλού προφίλ για κάποια εταιρεία θα σας δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον!

Μερικές πρακτικές πληροφορίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη!

Αν θέλετε κάποιο βασικό formating σε αυτά που γράφετε και κάνετε share μπορείτε να βάλετε στην αρχή και στο τέλος της λέξης που θέλετε να τονίσετε τα παρακάτω: για Bold: *λέξη*, για Italics: _λέξη_ και για strikethrough: -λέξη-.
Δεν υπάρχει ξεχωριστή υπηρεσία private messaging οπότε αν θέλετε να στείλετε κάτι σε κάποιον χωρίς να το δουν άλλοι πρέπει να το κάνετε share επιλέγοντας να το μοιραστείτε μόνο με το συγκεκριμένο άτομο που θέλετε και όχι με κάποιον κύκλο.  Αν θέλετε να μην μπορεί να το μοιραστεί ο παραλήπτης μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το reshare από το βέλος που εμφανίζεται δεξιά όταν κάνετε share κάτι. Η ίδια επιλογή υπάρχει αν επιθυμείτε να μην γίνονται reshare και τα άλλα post σας ανεξάρτητα με το ποιους τα μοιράζεστε.
Το παρακάτω γίνεται reshare από πολλά μέλη και βελτιώνεται διαρκώς με νέες πληροφορίες:

Το Google+ σίγουρα έχει ξεκινήσει δυναμικά και πολύ πιο σωστά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του Buzz και του Wave. Έτσι και αλλιώς είναι μία πολύ πιο ολοκληρωμένη και προσεγμένη υπηρεσία που λογικό είναι ότι θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τις παλιότερες προσπάθειες της Google στα Social Networks.
Υπάρχει και τώρα το θέμα των invitations που αν και δημιουργεί ντόρο δεν καταλήγει πάντα καλά και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Google+ είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και ίσως να μην μπορεί να αντέξει εκατομμύρια νέες εγγραφές.

Σίγουρα περιμένουμε πολλές αναβαθμίσεις και εξελίξεις και στο Google+ και στους ανταγωνιστές του και το NewsBytes.gr θα σας ενημερώνει για τα πάντα!

(Αν θέλετε να με ακολουθήσετε αυτό είναι το Google+ Profile μου.)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives