Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Glitch: Το Παιχνίδι Που Θα Αλλάξει Τα Πάντα!

Ο Stewart Butterfield είναι ο ένας από τους ιδρυτές του διάσημου site για φωτογραφίες, Flickr, που εξαγοράστηκε από την Yahoo! και συνεχίζει να έχει τεράστια επιτυχία. Πρόσφατα ο Stewart και η σύζυγος του Caterina Fake (που ήταν η δεύτερη από τους ιδρυτές του) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Flickr και την Yahoo! και να ασχοληθούν με την δημιουργία νέων startups. Η Caterina ίδρυσε το Hunch για να σας βοηθήσει στις αποφάσεις σας και ο  Stewart συγκέντρωσε μία ομάδα από μεγάλα μυαλά του Flickr και άλλων εταιριών και δημιούργησε την εταιρία Tiny Speck με την υπόσχεση ότι ετοιμάζει κάτι μεγάλο.

Τελικά το νέο του project αποκαλύφθηκε, ονομάζεται Glitch και ίσως είναι το MMO που θα αλλάξει τα πάντα!

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά.Το Glitch είναι ένα massively multiplayer game που παίζεται μέσα από τον browser σας, χρησιμοποιεί flash, είναι 2D, εστιάζει στην λύση puzzles και θα κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο του 2010. Όμως η περιγραφή αυτή πραγματικά αδικεί τον υπέροχο κόσμου που θα είναι το Glitch.

Κατ’ αρχάς ξεχάστε τους αμέτρητους servers του WoW και των άλλων MMO. Εδώ όλοι οι παίκτες θα παίζουν σε ένα και μοναδικό κόσμο και οι ενέργειες των παικτών θα επηρεάζουν όλους τους άλλους. Επίσης το παιχνίδι θα είναι δωρεάν αν και οι πιο φανατικοί θα μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα, δυνατότητες και πλεονεκτήματα (ακόμα και την δυνατότητα να ψηφίζουν για νέες παροχές και αλλαγές του παιχνιδιού!).
Έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που φιλοδοξεί να κάνει για τα MMO αυτό που έκανε το Wii στις κονσόλες: να τα φέρει κοντά στην μάζα και να τα κάνει mainstream!

Μιλάμε για ένα παιχνίδι που θα εκμεταλλευτεί τα social networks και που ελπίζει να έχει την επιτυχία του Farmville έχοντας όμως το βάθος ενός ψαγμένου παιχνιδιού.

Η εταιρία στοχεύει σε μορφωμένους ανθρώπους με ανεπτυγμένη αισθητική και αντίθετα με τα δημοφιλή social games όπως το Farmville ή το Petville δεν θα εστιάζει στην απλότητα αλλά στην λύση πολύπλοκων puzzles, σε τεράστια quest, στη συγκέντρωση αντικειμένων και σε πολλά ακόμα που δεν έχουν γίνει γνωστά και που θα χρειάζονται την συνεργασία πολλών παικτών, χρόνο και σκέψη. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι το μόνο που θα μπορείς να σκοτώσεις θα είναι ο χρόνος σου αφού η εταιρία θέλει να δημιουργήσει ένα κόσμο χωρίς βία. Οι αντιθέσεις που θα υπάρχουν θα έχουν να κάνουν με την επιρροή σε άλλους παίκτες και πιο εσωτερικές αναζητήσεις στα ανώτερα επίπεδα του παιχνιδιού.

Με απλά λόγια το Glitch θα διατηρήσει την εύκολη πρόσβαση που δίνουν τα δημοφιλή παιχνίδια του Facebook δηλαδή την εύκολη εγγραφή, την εύκολη εύρεση φίλων, το ότι δεν θα απαιτεί install και ισχυρούς υπολογιστές ενώ παράλληλα θα έχει το ίδιο ή και μεγαλύτερο βάθος, τα quest, την οικονομία, το crafting και άλλα χαρακτηριστικά  των MMO όπως το World of Warcraft.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι αρκετά γενικές και το concept πολύ ευρύ θα προσπαθήσω να εξηγήσω λίγο την ιστορία του παιχνιδιού με βάση την επίσημη περιγραφή της εταιρίας:

“Στο μακρινό μέλλον ο πραγματικά τέλειος και ιδανικός κόσμος αρχίζει να έχει προβλήματα και να γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος, αρχίζει να διαλύετε και τότε συμβαίνει αυτό που ονομάζεται δυσλειτουργία (glitch), ένας τεράστιος κίνδυνος απιθανότητας! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία προσπάθεια ταξιδιού στο χρόνο, στο παρελθόν, ώστε να σωθεί το μέλλον. Θα πάτε πίσω ταξιδεύοντας μέσα και έξω από τα μυαλά έντεκα γιγάντων που περιφέρονται στα ιερά μονοπάτια ενός έρημου αστεροειδούς, τραγουδάνε και υμνούν τον κόσμο…αλλά ξέρετε κάτι; Μάλλον είναι καλύτερα να περιμένετε και να παίξετε το παιχνίδι :)”.

Αυτά λέει η ίδια η εταιρία και πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι :0

Τα screenshots που βλέπετε δείχνουν τον κόσμο του Glitch όπως είναι αυτή την στιγμή. Η ομάδα μέχρι τώρα έδωσε κατά 80% έμφαση στην δημιουργία του backend που επιτρέπει όχι μόνο την εξαιρετική απόδοση του flash σε κάθε υπολογιστή αλλά και την άμεση και εύκολη προσθήκη περιεχομένου (εν αντιθέσει με τα 3D παιχνίδια). Το μυαλό κάθε γίγαντα αλλά και κάθε σημείο του κόσμου θα έχει εντελώς διαφορετική αισθητική… στο κάτω-κάτω θα ταξιδεύετε μέσα στην φαντασία και τις εμπειρίες αρχαίων γιγάντων! Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει η έμφαση στα γραφικά αλλά και στα avatars τα οποία αυτή την στιγμή είναι generic και δεν θα έχουν καμία σχέση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με κάτι ιδιαίτερο, φρέσκο και μοναδικό και πραγματικά το περιμένω με αγωνία. Είναι ένα project που ξεχωρίζει και λάμπει ανάμεσα στις αντιγραφές που βλέπουμε καθημερινά στο Internet και που σίγουρα απευθύνεται σε πιο ψαγμένους και ιδιαίτερους παίκτες.

Στο site του Glitch μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να εγγραφείτε στην δοκιμαστική έκδοση alpha που πλησιάζει! Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τα παραπάνω… ακατανόητα ;) μπορείτε να διαβάσετε το πολύ αναλυτικό άρθρο του Cnet ΕΔΩ αλλά και σχετικό άρθρο στο Techcrunch (από τα δύο αυτά άρθρα προέρχονται και τα screenshots αυτού του άρθρου).

Θα σας δω στο Glitch!

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

  • http://fadebluedot.blogspot.com brexians
    omorfi parousiasi… gia na doume…pros to paron FarmVille rulezzzzz
  • http://fadebluedot.blogspot.com brexians
    omorfi parousiasi… gia na doume…pros to paron FarmVille rulezzzzz

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives