Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Έρχεται το Facebook για iPad!

Το Facebook βρίσκεται παντού και ενώ η εφαρμογή του για το iPhone είναι η πιο πετυχημένη app ολόκληρου του App Store έκπληξη προκαλούσε η έλλειψη μίας εφαρμογής ειδικά για το iPad!
Τα tablets είναι πραγματικά “φτιαγμένα” για το Facebook και η επιτυχία του iPad κάνει επιβεβλημένη την παρουσία μίας native εφαρμογής του Facebook. Μία ματιά στα Top 25 των εφαρμογών ενισχύει την άποψη αυτή αφού εκεί εμφανίζονται πολλά applications (ακόμα και με πληρωμή) για πρόσβαση στο μεγαλύτερο social network όπως το Friendly ή το My Pad.

Από ότι φαίνεται το Facebook κατανοεί την ανάγκη για μία τέτοια εφαρμογή και η κυκλοφορία της αναμένεται σύντομα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των έγκυρων New York Times η κυκλοφορία της εφαρμογής αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι φυσικά δωρεάν.

Η εφαρμογή ετοιμάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο και τώρα βρίσκεται στα τελικά στάδιο δοκιμών έχοντας περάσει αρκετές αλλαγές τόσο στο σχεδιασμό της όσο και στις δυνατότητες που θα έχει. Ο ίδιος ο Marc Zuckerberg, συνιδρυτής και CEO του Facebook, είναι άμεσα αναμεμειγμένος με το συγκεκριμένο project επιβλέποντας τόσο το design όσο και τα features του Facebook for iPad.

Ο δημοσιογράφος των NYT έχει πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν δει την εφαρμογή και οι εντυπώσεις τους είναι ιδιαίτερα θετικές! Το design είναι εντυπωσιακό και όλος ο σχεδιασμός έχει γίνει αποκλειστικά για το iPad και την touchscreen οθόνη του. Επίσης οι προγραμματιστές τους κοινωνικού δικτύου έχουν επανασχεδιάσει το Facebook Chat και τα Facebook Groups ώστε να λειτουργούν άψογα στο περιβάλλον του tablet της Apple ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών και video απ’ ευθείας από τις δύο cameras του iPad προσφέροντας full resolution και εικόνες που εμφανίζονται σε ολόκληρη την οθόνη!

Όπως είναι λογικό η Apple είναι ενθουσιασμένη με την εξέλιξη αυτή και σκοπεύει να προωθήσει ιδιαίτερα την εφαρμογή στο App Store. Ας μην ξεχνάμε ότι το PlayBook της RIM (BlackBerry) διαθέτει εφαρμογή για το Facebook από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της.

Η υπάρχουσα εφαρμογή για iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPad χωρίς όμως να ικανοποιεί!

Παράλληλα με την εφαρμογή το Facebook αναμένεται να αναβαθμίσει και το website του για το iPad ώστε να λειτουργεί καλύτερα και να προσφέρει συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως τονίζεται στο άρθρο και όχι για να ανταγωνιστεί τις iOS εφαρμογές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει φήμες για το λεγόμενο Project Spartan το οποίο θα είναι μία HTML5 πλατφόρμα για το mobile safari (iPhone, iPad, iPod Touch) που θεωρητικά θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το App Store αφού μέσω αυτής τρίτες εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν στο iPhone και να συνδέονται με το Facebook μέσω του Safari χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου app και να χρησιμοποιούν τα Facebook Credits και άλλες δυνατότητες του Facebook χωρίς τον έλεγχο της Apple.

Όπως καταλαβαίνουμε το Facebook βρίσκεται λίγο πριν από σημαντικές ανακοινώσεις σε πολλούς τομείς (υπάρχει και η αναμενόμενη photo sharing app του) και αν κρίνουμε από το παρελθόν υπάρχει περίπτωση όλες οι παραπάνω νέες υπηρεσίες – αναβαθμίσεις να ανακοινωθούν μαζί ή σε διάστημα λίγων ημερών. Το σίγουρο είναι ότι το Facebook προχωράει μπροστά σε πολλούς τομείς και προσπαθεί άμεσα να καλύψει το κενό ή τις αδυναμίες που έχει στις mobile εφαρμογές του!

(Κάνε like στην NewsBytes.gr Facebook Page για να ενημερώνεστε άμεσα για τα άρθρα μας αλλά και για νέα που δεν καλύπτουμε εδώ αναλυτικά!)

 

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives