Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Everyme: Επιτέλους Κάποιος Αναβαθμίζει τα Address Books μας!

Everyme

Υπάρχουν κάποιες ιδέες που με το που της ακούσεις σκέφτεσαι “γιατί δεν το έχει κάνει κάποιος μέχρι τώρα”;

Συνήθως οι ιδέες αυτές είναι απλές και χρησιμοποιούν στοιχεία της καθημερινότητας μας που για κάποιο μυστήριο λόγο δεν έχουμε σκεφτεί να βελτιώσουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Μία τέτοια ιδέα δημιούργησε μία νέα startup, την Everyme, που υπόσχεται να αλλάξει ολοκληρωτικά το απλό, ταπεινό και υποτιμημένο address book του κινητού μας τηλεφώνου!  

Το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα αλλά λόγω της συνήθειας δεν σκεφτόμαστε πόσο οπισθοδρομικό είναι! Κάθε φορά που κάποια επαφή μας αλλάζει τηλέφωνο, email, διεύθυνση κτλ θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε μόνιμα το ανάλογο πεδίο αφού πρώτα ενημερωθούμε για την αλλαγή αυτή!

Είναι δυνατόν στην εποχή των social networks να πρέπει να μας ενημερώνει ο φίλος που άλλαξε αριθμό με ένα sms του τύπου:  “αυτό είναι το νέο μου νούμερο” ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο;

Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες αυτόματης ανανέωσης αλλά είναι σπασμωδικές και αφορούν συνήθως συγκεκριμένα fields, όπως κάνει για παράδειγμα το sync του Facebook for iPhone.

To Everyme υπόσχεται να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση και ακόμα περισσότερα δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στο address book μας!

Όταν θα τρέχετε για πρώτη φορά την εφαρμογή θα μπορείτε να ανεβάσετε τις επαφές από το βιβλίο διευθύνσεων του κινητούς σας και το Everyme θα αναλάβει να “συγχρονίσει” τις επαφές σας με το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn ενώ θα βρίσκει ακόμα και τις διπλές εγγραφές.
Από εκεί και πέρα όταν βλέπετε μία επαφή θα βλέπετε τα γενέθλια του, τα events στα οποία συμμετείχατε και οι δύο στο παρελθόν, την δουλειά του, την σχέση του, την τοποθεσία του και πολλά άλλα. Σύντομα θα υπάρχει και integration με το Gmail οπότε θα βλέπετε ακόμα και τα πιο πρόσφατα emails που ανταλλάξατε με το συγκεκριμένο άτομο!

Φυσικά κάθε αλλαγή που θα κάνουν οι φίλοι μας στα social profile τους θα είναι άμεσα ορατή και στο Address Book μας…τέρμα οι ενημερώσεις για νέα τηλέφωνα και emails!

Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή! Η Everyme σχεδιάζει να δημιουργήσει, όπως ανέφερα παραπάνω, ένα κοινωνικό δίκτυο πάνω στο address book μας!
Έτσι μέσα από την εφαρμογή οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν το status τους και να βλέπουν ένα activity feed με τα status των υπόλοιπων επαφών τους που χρησιμοποιούν το app, θα μπορούν να δημιουργούν γκρουπ επικοινωνίας και να έχουν συνομιλίες με τα μέλη τους ενώ θα υπάρχουν και λίστες που θα δημιουργούνται αυτόματα με βάση τις πληροφορίες που θα μαζεύονται από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα (συμμαθητές, δουλειά, πανεπιστήμιο κτλ), κάτι αντίστοιχο με τις Έξυπνες Λίστες του Facebook δηλαδή.

Οι δυνατότητες είναι πολλές αφού το Address Book μας αποτελεί ένα έτοιμο και υπαρκτό κοινωνικό δίκτυο με το οποίο επικοινωνούμε στην πραγματική ζωή!

Η νεαρή startup συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1.5  εκατομμύρια δολάρια από τις σημαντικότερες επενδυτικές εταιρίες όπως η Andreessen Horowitz, η Greylock, τo CrunchFund του ιδρυτή του TechCrunch Michael Arrington, την κινέζικη  Tencent και πολλές άλλες. O MG Siegler, διάσημος αρθρογράφος, blogger και partner στο CrunchFund αναλύει πολύ ωραία τη λογική της επένδυσης ΕΔΩ.

Σπάνια παρουσιάζουμε startups ή εφαρμογές που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει αλλά το Everyme είναι έξυπνο, χρήσιμο και το περιμένουμε με αγωνία! Η εφαρμογή για iPhone αναμένεται τον Νοέμβριο όπως και το web site για πρόσβαση στην λίστα μας και από εκεί  ενώ θα ακολουθήσει σύντομα και η έκδοση για Android.

Μέχρι τότε μπορείτε να κρατήσετε το username που επιθυμείτε στο Everyme.com ώστε να εξασφαλίσετε την διαθεσιμότητα του.

Δεν ξέρω αν το Everyme θα πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν άλλες εταιρείες μέχρι σήμερα και θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό βιβλίο διευθύνσεων που θα ανανεώνεται μόνο του αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν ξέρω επίσης αν θα μείνει ανεξάρτητο για πολύ καιρό αφού η τεχνολογία της μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική για πολλές μεγάλες εταιρείες που ίσως θελήσουν να την εξαγοράσουν (Facebook, Apple, Google και τόσες άλλες). Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι σύντομα θα ακούμε πολύ συχνά το όνομα Everyme και θα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά την εφαρμογή!

(Για όλα τα νέα των πιο καυτών startups ακολουθήστε την Σελίδα του NewsBytes.gr στο Facebook)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives