Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Βελτιώσεις στις Facebook Photos και στο Βάθος Φίλτρα!

Σε πολλά από τα πρόσφατα άρθρα μας σχετικά με το Facebook έχουμε γράψει ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται σε περίοδο παρουσίασης νέων προϊόντων και βελτιώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 όπου θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco το καθιερωμένο f8, η ημερίδα του Facebook για τους δημιουργούς εφαρμογών για την πλατφόρμα του. Παραδοσιακά εκεί ανακοινώνονται τα πιο σημαντικά προϊόντα όπως τα social plugins και πολλά άλλα.

Φαίνεται όμως ότι ο δρόμος μέχρι το f8 μόνο βαρετός δεν θα είναι αφού το Facebook προχωράει διαρκώς σε ανακοινώσεις και αλλαγές! Ήδη από σήμερα θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους οι τεράστιες αλλαγές στο privacy, τo sharing και τα places ενώ ακόμα αναμένουμε το Facebook Messenger να εμφανιστεί και στο Ελληνικό App Store.

Παρ’ όλα αυτά οι αλλαγές συνεχίζονται και τώρα αφορούν την πιο δημοφιλή, ίσως, λειτουργία του Facebook: τις Φωτογραφίες.

Ας δούμε ποιες αλλαγές είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλους και τι λένε οι πληροφορίες για περισσότερες μελλοντικές αναβαθμίσεις. 

read more

Η Παράνοια Συνεχίζεται… Η Google Κλείνει τη Slide…

Γράψαμε πρόσφατα για την παρανοϊκή στρατηγική της Google σχετικά με το Photovine και τα άλλα προϊόντα που κυκλοφορούσε η εξαγορασθείσα Slide λειτουργώντας αυτόνομα μέσα στην Google.

Φαίνεται ότι την άποψη μας συμμερίζεται και ο νέος CEO και συν-ιδρυτής της εταιρείας Larry Page αφού στις προσπάθειες που κάνει να συμμαζέψει την εταιρεία και τα δεκάδες προϊόντα της και να προωθήσει το Google+ αποφάσισε να κλείσει την Slide και να αποσύρει σχεδόν όλα τα προϊόντα της!
Η μεγάλη όμως απώλεια για την Google είναι η ταυτόχρονη αποχώρηση του ιδρυτή της Slide Max Levchin, ενός πραγματικού rock star της Silicon Valley αφού είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε το PayPal και προγραμματιστικά το θωράκισε μόνος του προστατεύοντας τις πληρωμές και τις κάρτες μας!

Ας δούμε αναλυτικά τις εξελίξεις.

read more

H Παραίτηση του Steve Jobs, ο Αντικαταστάτης του και το Μέλλον.

 

Photo by Tsevis

Τι να γράψει κανείς για τον Steve Jobs;

Ο άνθρωπος που άλλαξε τόσες φορές την τεχνολογία, o συνιδρυτής της Apple και δημιουργός της Pixar όπως την ξέρουμε, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Disney, ο οραματιστής των iPhone, iPod, iPad, Mac παραιτήθηκε χθες από την θέση του CEO της Apple.

Από πολλούς θεωρείτε ο σημαντικότερος business executive της σύγχρονης ιστορίας και η παραίτηση του, αν και σχετικά αναμενόμενη, έχει προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Ας δούμε με λογική τι σημαίνει η αποχώρηση του από την θέση του CEO, ποιος είναι ο διάδοχος του και ποιο είναι το μέλλον της Apple.

read more

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αλλαγές σε Facebook Privacy, Sharing, Places!

Το Facebook ανακοίνωσε στο blog του κάποιες εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές όσο αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ιδιωτικότητας (privacy) των μελών του!

Οι αλλαγές αφορούν τόσο το τι εμφανίζεται στο profile κάθε μέλους όσο και τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη θα κάνουν sharing τα πάντα στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο (φωτογραφίες, status updates, videos, links κτλ).

Αν και οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν το tagging χρηστών υπάρχουν πολλές αλλαγές στο user interface που ουσιαστικά φέρνουν στην επιφάνεια επιλογές που το Facebook διαθέτει εδώ και χρόνια αλλά παρέμεναν κρυμμένες πίσω από αρκετά κλικ. Πολύ ανατρεπτικές είναι και οι αλλαγές που γίνονται στο Facebook Places αφού το Facebook αποφάσισε ουσιαστικά να καταργήσει την υπάρχουσα υπηρεσία και να υιοθετήσει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο geolocation.

Οι περισσότεροι λένε ότι οι αλλαγές αυτές είναι απάντηση στο Google+ ενώ το ίδιο το Facebook υποστηρίζει ότι δουλεύει τις αλλαγές αυτές για περισσότερο από έξι μήνες και έχει ενημερώσει κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας της ιδιωτικότητας πολύ πριν την έναρξη του κοινωνικού δικτύου της Google.

Η ουσία είναι ότι οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές, χρήσιμες, λειτουργικές και λύνουν τα πιο σημαντικά προβλήματα των μελών βάζοντας για ακόμα μία φορά το Facebook σε πλεονεκτική θέση.

Ας δούμε όλες τις ανακοινώσεις και αλλαγές αναλυτικά.

read more

Επιτέλους το Twitter Ξυπνάει: Φωτογραφίες και Ζωντανά activity streams!

Η επιστροφή του συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey σε εκτελεστικό ρόλο φαίνεται ότι έχει βοηθήσει την εταιρεία να θυμηθεί τι σημαίνει startup και γρήγορη ανάπτυξη νέων features!

Ας μην ξεχνάμε ότι το Twitter φημιζόταν για την εξαιρετικά αργή ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και λειτουργιών.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει και τις δύο τελευταίες μέρες έχουν ανακοινωθεί πολλές νέες και χρήσιμες λειτουργίες.

Ας δούμε τι ανακοινώθηκε και πως θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το microblogging social network.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...





Archives