Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Τι Ετοιμάζουν οι Ιδρυτές του Twitter;

Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο και microblogging service Twitter ιδρύθηκε από τους Evan Williams, Biz Stone και Jack Dorsey σαν ένα μικρό project της εταιρείας Odeo. Η εταιρεία αυτή δεν πήγε καλά και οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Ο CEO Ev Williams, που ίδρυσε και πούλησε στην Google το Blogger, θέλοντας να διατηρήσει το καλό του όνομα στην αγορά ίδρυσε μία νέα εταιρία, την Obvious, με σκοπό να αγοράσει με δικά του χρήματα τα προϊόντα της Odeo από τους επενδυτές ώστε να μην χρεωθούν αυτοί τα χρέη και την αποτυχία της εταιρίας.

Το Twitter ήταν το πρώτο προϊόν της Obvious στην οποία συμμετείχαν οι τρεις ιδρυτές και ο συνεργάτης τους Jason Goldman. Κάπου στο 2007 φάνηκε ότι το Twitter δεν ήταν ένα απλό προϊόν και οι Evan, Biz, Jack το έβγαλαν από την Obvious και ίδρυσαν την Twitter Inc η οποία για τα επόμενα χρόνια τους απασχολούσε 100% αφού όλοι άρχισαν να εργάζονται για αυτό σε διάφορες θέσεις. 

read more

H Ταπεινωτική Πώληση του MySpace και ο… Justin Timberlake

Specific media acquires myspace

Έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν για την πτωτική πορεία και τις απέλπιδες προσπάθειες σωτηρίας του κοινωνικού δικτύου MySpace.

Φαίνεται όμως ότι οι λάθος επιλογές, τα profile που θύμιζαν πανηγύρι και η απόλυτη κυριαρχία του Facebook δεν άφηναν περιθώρια ελπίδας στο κάποτε κραταιό social network.

Έτσι χθες δεν προκάλεσε έκπληξη η πώληση του αλλά η χαμηλή τιμή σίγουρα προξενεί εντύπωση σε όσους τουλάχιστον το είχαν ζήσει στις μεγάλες δόξες τους. Έκπληξη όμως προκαλεί σίγουρα και η συμμετοχή του Justin Timberlake στην συμφωνία!

Ας τα δούμε τις εξελίξεις αναλυτικά.

read more

Το Google+ Είναι το Κοινωνικό Δίκτυο της Google! Θα Τρομάξει το Facebook;

The Google+ Project

Μετά από αμέτρητες φήμες, διαρροές και άρθρα η Google ανακοίνωσε χθες την δική της πρόταση στον χώρο των Social Networks.

Η επιτυχία του Facebook έχει οδηγήσει την Google σε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στα social media με προϊόντα όπως το Wave και το Buzz. Κανένα από αυτά δεν πέτυχε αλλά η εταιρεία δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να παρουσιάσει μία πιο ολοκληρωμένη πρόταση που θα ενσωματώνει πολλές από τις υπηρεσίες της εταιρίας και θα επεκτείνεται σε όλα τα site της Google. Το όνομα του νέου κοινωνικού δικτύου είναι Google+ και οι φιλοδοξίες του μεγάλες. Θα καταφέρει όμως να ανταγωνιστεί το Facebook με τα περισσότερα από 700 εκατομμύρια μέλη;

Ας δούμε αρχικά από τι υπηρεσίες αποτελείται και στο τέλος θα αναλύσουμε λίγο την πολύ πρώιμη άποψη μας σχετικά με την μελλοντική επιτυχία του.

read more

Από την Google με Αγάπη!

Το γνωστό blog τεχνολογίας TechCrunch έγραψε πρώτο για μία νέα υπηρεσία – site της Google το οποίο αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα λειτουργεί κανονικά για όλους.

To What do you love είναι μία όμορφα σχεδιασμένη μηχανή αναζήτησης που σας επιστρέφει αποτελέσματα για αυτό που ψάχνετε από όλα τα προϊόντα της Google.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το site όπως πρέπει καλό είναι να χρησιμοποιείτε ευρείες έννοιες αφού τα αποτελέσματα έρχονται από τόσα διαφορετικά sites και προϊόντα που είναι δύσκολο να ανταποκρίνονται σωστά για όλες τις αναζητήσεις.

read more

Ακόμα 50 Εκατομμύρια για το Foursquare

Ο ιδρυτής του Foursquare Dennis Crowley

Το Foursquare είναι η πιο hot startup στον χώρο του geolocation αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω αν το Facebook έχει περισσότερα check-ins  λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων μελών του αλλά ο leader της κατηγορίας είναι σίγουρα το Foursquare αφού είναι αυτόνομο, πρωτοπόρο και τώρα πια εστιάζει και στην ανακάλυψη venues εκτός από τις ειδικές προσφορές και τα check-ins.

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον επενδυτών και άλλων εταιριών για την δυναμική startup. Πολλές προσπάθησαν να την εξαγοράσουν αλλά καμία συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε και η εταιρία συνεχίζει ανεξάρτητη την ανάπτυξη της.

Έτσι τώρα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση ακόμα μίας επένδυσης 50 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτικά funds!

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives