Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Μουσική, Ταινίες, TV, Βιβλία με τους Φίλους σας στο Facebook…Σύντομα!

Το Facebook φιλοδοξεί εκτός από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ή το μεγαλύτερο site στο Internet να καταστεί το κέντρο του web, το λειτουργικό σύστημα του Internet. Για να το πετύχει αυτό προσπαθεί και επεκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς (φωτογραφίες, Facebook Questions, messaging κτλ) αλλά και σε όλα σχεδόν τα site με το Like button και τα social plugins.

Τώρα απ’ ότι φαίνεται ετοιμάζεται να γίνει κυρίαρχο και σε τομείς όπως η μουσική, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, τα βιβλία και γενικά τα media με ένα διαφορετικό social τρόπο που θα επιτρέπει στα μέλη του να μοιράζονται τι ακούν, τι βλέπουν και τι διαβάζουν μέσα από τα profile τους στο κοινωνικό δίκτυο!

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες online μουσικής, όπως είναι και το Ευρωπαικό Spotify, για να δημιουργήσει ένα widget ή ένα νέο tab στα προφιλ των μελών του το οποίο θα δείχνει τα τραγούδια που ακούει περισσότερο κάθε μέλος αλλά, το σημαντικότερο, και θα δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του να τα ακούσουν απλά και εύκολα! 

read more

Το Twitter Αγοράζει το Tweetdeck και Όλοι Κελαηδάνε Χαρούμενοι

To Twitter ακολουθώντας την πρόσφατη στρατηγική του συνεχίζει τις εξαγορές εταιριών και clients με σκοπό τον πλήρη έλεγχο των τρόπων με τους οποίους τα μέλη του θα συνδέονται στην υπηρεσία.
Μετά την εξαγορά του Tweetie και την μετατροπή του σε official client για το iPhone και τους υπολογιστές Mac, μετά την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής για iPad τώρα η εταιρία προχωράει στην μεγαλύτερη εξαγορά της που αφορά το γνωστό Tweetdeck για το οποίο τόσες φορές έχουμε γράψει στο παρελθόν.

To Tweetdeck είναι μία εφαρμογή διαθέσιμη για desktop, iPhone, iPad και Android και απευθύνεται στους λεγόμενους power users, τους χρήστες που θέλουν παραπάνω δυνατότητες από αυτές που προσφέρουν το web twitter ή οι επίσημες εφαρμογές.

read more

6 Startups για το Disrupt Cup και 50.000 Δολάρια

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο για το Sonar αυτές τις μέρες και στα πλαίσια του TechCrunch Disrupt 30 νέες startup εταιρείες διαγωνίζονται μπροστά σε κριτική επιτροπή και διεκδικούν το κύπελλο Disrupt και 50.000 δολάρια. Περισσότερο, βέβαια, κερδίζουν από την δημοσιότητα που παίρνουν αφού εμφανίζονται στο blog TechCrunch αλλά και σε άλλα τεχνολογικά blogs και αυτό τις βοηθάει ιδιαίτερα στο να τους προσέξουν οι επενδυτές αλλά και οι early adopters αναγνώστες που θα δημιουργήσουν τον πρώτο πυρήνα χρηστών.
Υπό κανονικές συνθήκες η κάλυψη από τόσα blogs την ίδια στιγμή θα απαιτούσε πολύ χρόνο για παρουσιάσεις σε κάθε ένα ξεχωριστά και πειθώ για να ξεχωρίσουν από τις άλλες εταιρείες που παλεύουν για ένα άρθρο!
Αυτός είναι βασικά ο λόγος που τέτοια events έχουν ιδιαίτερη επιτυχία και διεξάγονται από πολλά γνωστά blogs.
Στο Disrupt 2011 από τις 30 εταιρείες που έκαναν τις παρουσιάσεις τους 6 ξεχώρισαν και σήμερα θα εμφανιστούν ξανά μπροστά στους κριτές και το κοινό για μία πιο αναλυτική παρουσίαση που θα αναδείξει και τον μεγάλο νικητή. Ας δούμε ποιες είναι με αλφαβητική σειρά:

read more

Sonar: Γνωρίστε τους γύρω σας και Μάθετε γι’ αυτούς!

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη το Techcrunch Disrupt, το συνέδριο του γνωστού blog, στο οποίο πολλές startups παρουσιάζονται και διεκδικούν την ψήφο των κριτών και το βραβείο των 50.000 δολαρίων.
Το geolocation είναι και πάλι ένα από τα πιο δημοφιλή trends και μία iPhone App που μόλις παρουσιάστηκε νομίζω ότι πρόκειται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα αφού κάποια από τα χαρακτηριστικά της βοηθούν την άμεση χρήση της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το όνομα της είναι Sonar και μας φέρνει πιο κοντά στο geolocation networking από κάθε άλλη εφαρμογή.

read more

Το LinkedIn Πετάει στο Χρηματιστήριο, το Facebook Ακολουθεί

To LinkedIn είναι ένα social network που στοχεύει στις επαγγελματικές επαφές και δραστηριότητες των μελών του. Με πάνω από 100 εκατομμύρια μέλη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για επαγγελματικές επαφές και γνωριμίες αφού εστιάζει αποκλειστικά σε αυτές τις πληροφορίες και συνδέσεις με πληθώρα εργαλείων και δυνατοτήτων.  Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει για μέλη του υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις εταιρείες που βρίσκονται στην λίστα Fortune 500.
Με ένα συνδυασμό συνδρομών, διαφημίσεων και λύσεων για προσλήψεις προσωπικού έχει καταφέρει να είναι κερδοφόρο και να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από τον αρχηγό των κοινωνικών δικτύων, το Facebook.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι επιδόσεις τους μόνο εντυπωσιακές μπορούν να χαρακτηριστούν.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives