Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Το Delicious Περνάει στα πιο Ιδανικά Χέρια

Το Delicious είναι μία γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή σε πολλούς υπηρεσία social bookmarking. Οι χρήστες της μπορούν να σώζουν εκεί sites και άρθρα που θεωρούν ενδιαφέροντα και να τα μοιράζονται με τους άλλους χρήστες της υπηρεσίας οι οποίοι μπορούν να δουν πόσοι έχουν κάνει bookmark το συγκεκριμένο link, ποια είναι τα δημοφιλέστερα links και πολλές άλλες πληροφορίες. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα κάποια από τα bookmark να παραμένουν απόρρητα και να τα χρησιμοποιεί ο χρήστης μόνο δική του υπενθύμιση.

Το Deliciousdel.icio.us όπως ήταν γνωστό παλιότερα) ιδρύθηκε από τον Joshua Schachter το 2003 και εξαγοράστηκε από την Yahoo! το 2005 για 15 – 30 εκατομμύρια δολάρια (δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησης). Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορήσαν φήμες ότι η Yahoo!, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης που εφαρμόζει, σκοπεύει να κλείσει το Delicious. Η είδηση αυτή δημιούργησε πανικό ανάμεσα στους φανατικούς χρήστες και η Yahoo! επίσημα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κλείσει το site αλλά αναζητεί αγοραστή. Χθες οι αγοραστές βρέθηκαν και μάλλον είναι ό,τι καλύτερο για την υπηρεσία!

read more

Το Λευκό iPhone 4 Είναι Εδώ!

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, εικασίες και φήμες που κανείς δεν θα περίμενε για το χρώμα ενός κινητού, το λευκό iPhone 4 διατίθεται από αύριο, 28 Απριλίου 2011, σε αρκετές χώρες του κόσμου στις οποίες δεν περιλαμβάνεται δυστυχώς η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά ή στις τιμές.

Φαίνεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα με το flash και την ποιότητα των φωτογραφιών (ή όποια άλλα προβλήματα τελικά υπήρχαν) και όσοι καθυστέρησαν την αγορά του νέου iPhone επειδή προτιμούσαν μία λευκή συσκευή τώρα μπορούν να προχωρήσουν στην πολυπόθητη αναβάθμιση.  Σαν NewsBytes πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία του έρχεται εξαιρετικά αργά αφού πλέον μετράμε αντίστροφα για την κυκλοφορία του iPhone 5 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) άσχετα με το αν θα ανακοινωθεί Ιούνιο ή Σεπτέμβριο.

Το επίσημο Δελτίο Τύπου της Apple είναι το παρακάτω:

read more

Facebook Studio για Καλύτερες Διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις του Facebook αποτελούν το μεγαλύτερο έσοδο του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου και όλο και περισσότερες εταιρίες και διαφημιστές τις εντάσσουν στο advertising mix τους. Από την άλλη μικρότερες εταιρίες, bloggers και γενικά μεμονωμένοι που θέλουν να προωθήσουν το οτιδήποτε τις χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα αφού αποτελούν μία εύκολη και οικονομική λύση για κάθε badget. Τα εργαλεία στόχευσης που δίνει το Facebook αποτελούν ακόμα ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλλάζουν το διαφημιστικό τους μήνυμα ή φωτογραφία με βάση το φύλο, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και άλλα στοιχεία του χρήστη που τα διαβάζει.

Όπως είναι λογικό το Facebook προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει και την ποσότητα των διαφημίσεων αλλά και την ποιότητα τους, αφού όσο πιο καλή είναι μία διαφήμιση τόσο πιο πετυχημένη θα είναι και ο διαφημιζόμενος θα έχει κίνητρο να επενδύσει περισσότερα!
Στα πλαίσια αυτά το Facebook παρουσίασε ένα νέο website  με στόχο την προώθηση της διαφημιστικής του πλατφόρμας στους διαφημιστές και την εκπαίδευση τους στην καλύτερη χρήση της! 

read more

Video Doodle για το Σαρλώ!

Το σημερινό Google Doodle (αλλαγμένο λογότυπο της Google για συγκεκριμένο γεγονός) είναι αφιερωμένο στα 122 χρόνια από την γέννηση του Τσάρλι Στάπλιν ή καλύτερα του Σαρλώ που γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο (περισσότερα στη Wikipedia).

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του σημερινού Doodle είναι ότι δεν πρόκειται για κάποια από τις αναμενόμενες εικόνες αλλά για ένα video που μπορείτε να το δείτε άμεσα στην σελίδα της Google. Πολλά μπράβο και για την ιδέα αλλά και για την υλοποίηση της αφού ουσιαστικά είναι μία κανονική ταινία μικρού μήκους!

Το video βρίσκεται και στο Youtube και μπορείτε να το δείτε εδώ:

read more

1 Εκατομμύριο Χρήστες Κόλλησαν με το GetGlue

Το GetGlue είναι ένα social network – social recommendation site και iPhone App που επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν check-in, όχι σε τοποθεσίες όπως στο Foursquare και στο Gowalla, αλλά σε δραστηριότητες όπως το ποια ταινία ή τηλεοπτικό πρόγραμμα παρακολουθούν τη συγκεκριμένη στιγμή, ποιο τραγούδι ακούνε και τι βιβλίο διαβάζουν και φυσικά να βλέπουν  τις αντίστοιχες δραστηριότητες των φίλων τους.
Τα μέλη συλλέγουν πόντους για κάθε δραστηριότητα τους και κερδίζουν stickers (αντίστοιχα με τα badges του Foursquare) τα οποία έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό κίνητρο αφού οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν όλο και περισσότερα. Τα Stickers μπορεί να προέρχονται από το ίδιο το GetGlue και να σχετίζονται με την χρήση του (αριθμός checkins κτλ) ή να αφορούν άλλες συνεργασίες και να κερδίζονται μετά από συγκεκριμένες ενέργειες (π.χ. check-in σε συγκεκριμένη ταινία ή check-in την ώρα της πρεμιέρας μίας τηλεοπτικής σειράς κτλ).

Η νεαρή startup εταιρία έχει κάνει πολλές σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες και στούντιο για την παροχή και την προώθηση stickers για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η λίστα με τις εταιρίες είναι πραγματικά εντυπωσιακή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις παρακάτω:

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...





Archives