Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Η Apple Εξαγοράσε την Siri. Γιατί;

Εδώ και καιρό είχα ενθουσιαστεί με την iPhone App Siri αλλά δεν είχα σκεφτεί να την παρουσιάσω εδώ αφού η εφαρμογή απαιτεί υποδομές και λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και έτσι δεν περίμενα ότι θα την χρησιμοποιούσαμε σύντομα.

Τώρα όμως η εξαγορά της εφαρμογής από την Apple για 200 εκατομμύρια δολάρια κάνει χρήσιμο ένα σχετικό άρθρο.

Ας δούμε αρχικά τι ακριβώς είναι η Siri.

read more

Ακόμα μία Εξαγορά για το Twitter

Όπως κάθε startup που μεγαλώνει και σέβεται τον εαυτό της το Twitter συνεχίζει να προχωράει σε εξαγορές μικρών εταιριών που πάντα έχουν δύο στόχους και σκοπούς. Ο πρώτος είναι το οφθαλμοφανές που έχει να κάνει με την ενσωμάτωση του προϊόντος της εταιρίας που εξαγοράζεται και ο δεύτερος είναι η πρόσληψη των ταλαντούχων ιδρυτών και υπαλλήλων της εταιρίας.

Στο τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον των εταιριών τεχνολογίας οι ικανοί προγραμματιστές είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο. Πολλές από τις εξαγορές γίνονται με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση ταλέντου και όχι προϊόντος, όπως για παράδειγμα έγινε με την εξαγορά του Friendfeed από το Facebook όπου το προϊόν παρέμεινε να φυτοζωεί ενώ η ομάδα του Friendfeed εξέλιξε το Open Graph!

To Twitter ακολουθεί ανάλογη στρατηγική και πρόσφατα ανακοίνωσε την πέμπτη του εξαγορά.

read more

Foursquare: Ένα Εκατομμύριο Χρήστες και Πολλές Φήμες!

Για το Foursquare έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό ότι το θεωρούμε σαν μία από τις περισσότερο υποσχόμενες startups αυτή τη στιγμή και σίγουρα την καλύτερη στο χώρο του geolocation.

Τα νέα για την εταιρία δεν σταματούν ποτέ αφού διαρκώς ανακοινώνει νέες συνεργασίες με πολύ σημαντικούς εταίρους (History Channel, Starbucks, The New York Times, MTV  και πολλά άλλα) ενώ χιλιάδες εστιατόρια, καταστήματα και κέντρα διασκέδασης προσφέρουν δωρεάν προϊόντα ή εκπτώσεις στους Foursquare mayors ή σε όσους κάνουν συχνά checkin.

Τα στατιστικά που ανακοινώνονται συχνά είναι πραγματικά εντυπωσιακά και οι φήμες που ακούγονται καθημερινά για επενδύσεις ή εξαγορά έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε όλα τα blog τεχνολογίας.

read more

To Facebook Κυριεύει το Web! Όλες οι νέες Social Εξελίξεις!

Χθες πραγματοποιήθηκε το f8, η εκδήλωση του Facebook για τους δημιουργούς εφαρμογών στην πλατφόρμα του, και όπως περιμέναμε οι ανακοινώσεις ήταν όχι απλά σημαντικές αλλά καθοριστικές για το μέλλον ολόκληρου του Web.
Το Facebook αποφάσισε να ανοίξει ακόμα περισσότερο, να ενώσει το Social Graph και να βρίσκεται σε κάθε site του διαδικτύου. Σίγουρα θα ακουστούν πολλά για το privacy και τις συνέπειες αλλά το γεγονός είναι ότι τα πάνω από 400 εκατομμύρια μέλη του εγγυώνται ότι κανένας webmaster και καμία εταιρία δεν μπορεί να το αγνοήσει και σίγουρα θα προχωρήσει σε κάποιας μορφής integration με το Facebook.
Παράλληλα η απλοποίηση των APIs και οι δυνατότητες που προσφέρονται κάνουν την πλατφόρμα του Facebook ακόμα πιο ελκυστική για τους δημιουργούς εφαρμογών.

Ας δούμε τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε ο CEO του Facebook Marc Zuckerberg στο keynote της χθεσινής εκδήλωσης.

read more

Τεράστιας Σημασίας Αλλαγές στα Facebook Pages και Profiles

Μόλις δύο μέρες πριν το f8, που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2010,  την μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει το Facebook για τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς εφαρμογών την πλατφόρμας του, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έκανε την ανατροπή και ανακοίνωσε πολύ σημαντικές αλλαγές που αφορούν τις  Pages  αλλά και τα Profile των χρηστών.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται σαν έκπληξη, όχι γιατί δεν περιμέναμε κάποιες από αυτές, αλλά γιατί αναμένουμε ακόμα περισσότερες ανακοινώσεις στο f8. Ίσως αυτά που ανακοινώθηκαν να αποτελούν μία βάση για κάποια από αυτά που ετοιμάζει το Facebook.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives