Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Αλλαγές στο Facebook Privacy Policy και Μία Είδηση!

privacyPhoto by rpongsaj under CC @ Flickr

Το Privacy (ή ιδιωτικότητα) είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Facebook. Όλοι έχουν ακούσει ή διαβάσει διάφορα άρθρα που αγγίζουν τα όρια θεωριών συνωμοσίας σχετικά με αυτά που ανεβάζουμε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι, όπως και σε κάθε μας δραστηριότητα, η κοινή λογική πρέπει να  υπερισχύει και να σκεφτόμαστε καλά κάθε μας ενέργεια. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Facebook έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα θέματα αυτά και προσπαθεί να βελτιώνεται και να ξεκαθαρίζει τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Όπως ίσως γνωρίζεται πριν αρκετό καιρό μία αλλαγή στους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας είχε δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις από τα μέλη με αποτέλεσμα ο ιδρυτής και CEO του Facebook Marc Zuckerberg να ανακοινώσει ένα νέο “δημοκρατικό” σύστημα για ανάλογες περιπτώσεις. Έτσι όποτε η υπηρεσία θέλει να κάνει αντίστοιχες αλλαγές πρέπει πια να ενημερώνει τους χρήστες, να τους δίνει ένα χρονικό διάστημα για να σχολιάσουν και μετά να τις θέτει σε ψηφοφορία.
Έχουν ήδη αλλάξει αρκετοί σχετικοί όροι ενώ παράλληλα έχουν ξαναγραφτεί σε πιο κατανοητή γλώσσα.

read more

Το Μέλλον της Πλατφόρμας και των Εφαρμογών του Facebook

facebook-roadmap

Χθες το Facebook οργάνωσε ένα από τα γνωστά Developer Garage στο Palo Alto αλλά αυτή την φορά δεν περιορίστηκε στην παροχή συμβουλών και οδηγιών προς τους developers αλλά προτίμησε να ανακοινώσει, για πρώτη φορά, τα μελλοντικά του σχέδια για την πλατφόρμα του και τις εφαρμογές που τρέχουν σε αυτή.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι εξαιρετικά ριζοσπαστικές και θα αλλάξουν σχεδόν ολοκληρωτικά την επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών και των χρηστών οδηγώντας σε ένα πιο απλό και λειτουργικό Facebook.

Το πλάνο που ανακοινώθηκε χθες θα εφαρμοστεί σταδιακά σε μία περίοδο περίπου 6 μηνών και περιλαμβάνει:

read more

Ο Κοινωνικός Σας Κύκλος Ψάχνει με το Google Social Search!

croudPhoto by Pieter Musterd under CC on Flickr

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη του Live Search.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό άρθρο μας και η Microsoft και η Google ανακοίνωσαν σχέδια και συμφωνίες για την ένταξη αποτελεσμάτων από τα Status Updates του Twitter και του Facebook στις μηχανές αναζήτησης τους.

Η αρχική εφαρμογή της Bing ήταν άμεσα διαθέσιμη ενώ την αντίστοιχη υπηρεσία που ανακοίνωσε η Google της περιμέναμε για λίγο αργότερα. Όμως χθες η Google διέθεσε την υπηρεσία μέσα από τα γνωστά Google Labs και μπορείτε να την δοκιμάσετε (αρχικά μόνο στα Αγγλικά).

read more

Οι Καιροί Αλλάζουν! Συνεργασία Facebook με MySpace!

Discussion musicalePhoto © Casas-Rodríguez Collection, 2009 under CC on Flickr by postaletrice

Πριν λίγο καιρό θα μας φαινόταν αδιανόητο αλλά οι καιροί αλλάζουν!

Οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές του Social Networking, το Facebook και το MySpace, βρίσκονται σε συνομιλίες για κάποια μορφή συνεργασίας! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ο νικητής του μεταξύ τους ανταγωνισμού, το Facebook δηλαδή, έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ που το MySpace αποφάσισε να υποχωρήσει και να επανατοποθετηθεί σαν παροχέας περιεχομένου και όχι κλασικό κοινωνικό δίκτυο.

Έχουμε γράψει για τα προβλήματα και τις μεγάλες αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο MySpace αλλά φαίνεται ότι αυτές είναι μεγαλύτερες από όσο είχαμε αρχικά προβλέψει.

read more

Kindle Παντού! Reader, iPhone, Windows και Mac!

hello-05._V230190821_

Όπως είναι γνωστό το e-book reader της Amazon, το Kindle, είναι πια διαθέσιμο και εκτός Η.Π.Α. και αποστέλλεται κανονικά και στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί ένα τεράστιο πλήθος βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων κτλ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το Kindle όμως δεν είναι η ιδανική λύση για όλους αφού ίσως για κάποιους δεν είναι πρακτικό, δεν το χρειάζονται ή δεν θέλουν ένα ακόμα gadget. Φυσικά οι αγορές των τίτλων του είναι κάτι διαφορετικό και πολλοί θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς άσχετα με το αν έχουν ή όχι την συσκευή. Αυτό κατάλαβε το Amazon και αρχικά αποφάσισε να διαθέσει μία έξυπνη εφαρμογή για iPhone που μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα ή σε συνεργασία με ένα Kindle επιτρέποντας να συνεχίζετε το διάβασμα σας κανονικά από όποια συσκευή θέλετε χάρη στο έξυπνο συγχρονισμό.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives