Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Google Wave…Σήμερα το Πρώτο Κύμα!

wavelogo

Τα blogs τεχνολογίας, οι early adopters, οι λάτρεις των νέων τεχνολογιών και του Internet αγωνιούν για το αν βρίσκονται ανάμεσα στους 100.000 τυχερούς που σήμερα θα παραλάβουν μία από τις προσκλήσεις για το Google Wave, το νέο μοντέλο επικοινωνίας και συνεργασίας  μέσω του web που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του HTML 5 και που παρουσιάσαμε σε σχετικό άρθρο μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πολύ απλουστευμένα ότι το Google Wave είναι παράλληλα μία συζήτηση και ένα έγγραφό στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να συζητήσουν και να δουλέψουν μαζί χρησιμοποιώντας εμπλουτισμένα κείμενα, φωτογραφίες, videos, χάρτες και πολλά άλλα.

Αν θέλετε να μάθετε αναλυτικά τα πάντα για το Google Wave μπορείτε να διαβάσετε τον Complete Guide του Mashable από τον οποίο είναι και τα screenshots που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο αλλά και το επίσημο site της υπηρεσίας.

Λόγω του πραγματικά αυξημένου ενδιαφέροντος η Google ανακοίνωσε ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα λάβουν σήμερα μία πρόσκληση:

read more

Θέλεις iPhone ή Aston Martin;

coolbrands logo

Σχεδόν όλοι παραδέχονται τον cool factor της Apple και των προϊόντων της. Όταν όμως ξεπερνάς ιστορικές εταιρίες όπως η Aston Martin και όταν κατέχεις 3 από τις 5 πρώτες θέσεις στην λίστα των πιο Cool Brands τότε σίγουρα αξίζει ένα ακόμα άρθρο!

Όπως κάθε χρόνο από το 2001 έτσι και φέτος καταρτίστηκε η λίστα με τα CoolBrands της Μεγάλης Βρετανίας και μαντέψτε ποιος έχει την πρώτη θέση…

read more

To App Store Απογειώνεται!

iphone app store

Η δυναμική του App Store για το iPhone και το iPod Touch είναι γνωστή. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες αποφάσεις της Apple αν και ουσιαστικά επιβλήθηκε από τους χρήστες της που πριν την δημιουργία του App Store εγκαθιστούσαν εφαρμογές μέσα από το γνωστό Installer που είχαμε στα, τότε, jailbroken iphone μας.

Αν και αρκετοί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα το Cydia ή άλλες ανεπίσημες εφαρμογές για κατέβασμα εφαρμογών τα πράγματα άλλαξαν. Οι χρήστες αγκάλιασαν το App Store και τα στατιστικά που ανακοίνωσε σήμερα η Apple είναι παραπάνω από εντυπωσιακά!

read more

Ψηφίστε Και Αλλάξτε τον Κόσμο!

project 10 to 100

Πριν περίπου ένα χρόνο η Google ανακοίνωσε την δημιουργία του Project 10 to the 100 και ζήτησε τις ιδέες όλων των χρηστών για projects που θα αλλάξουν τον κόσμο με βοηθώντας όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.  Παράλληλα ανακοίνωσε και ένα πρόγραμμα χρηματοδότηση των ιδεών αυτών με το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού η Google έλαβε περισσότερες από 150.000 ιδέες και 3.000 υπάλληλοι της σε όλο τον κόσμο απασχολήθηκαν με αυτές.

Οι ιδέες που στάλθηκαν ήταν τόσες πολλές και τόσο καλές που η εταιρία αδυνατεί να επιλέξει!

read more

Το Twitter Μαζεύει Χρήματα…θα Αρχίσει Όμως και να Κερδίζει;

moneyPhoto by AMagill under CC on Flickr

Είναι γνωστό ότι το Twitter θεωρείτε μία από τις πιο hot startups αυτή την στιγμή. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα blogs, τα sites, διασημότητες και πολλοί άλλοι το προωθούν με δεκάδες τρόπους προσφέροντας του δημοσιότητα και δωρεάν διαφήμιση εκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι επίσης γνωστό ότι η εταιρία δεν έχει ξεκινήσει καμία προσπάθεια εμπορικής αξιοποίησης και παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς για συνδρομητικές υπηρεσίες για εταιρίες (με επιπρόσθετες δυνατότητες), προβολή διαφημίσεων και άλλους τρόπους, τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί και κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πότε θα αρχίσουν οι προσπάθειες αυτές αλλά και αν το Twitter θα καταφέρει να κερδίσει όσα περιμένουν οι επενδυτές του.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει την εταιρία να καταφέρνει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερες επενδύσεις με όλο και υψηλότερες εκτιμήσεις για την αξία της από μεγάλους επενδυτικούς οίκους.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives