Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Κυκλοφόρησαν Snow Leopard και Facebook 3.0 for iPhone

snow leopard

Πριν καλά καλά τελειώσει ο Αύγουστος δύο πολυαναμενόμες εφαρμογές είναι στην διάθεση μας δίνοντας μας υποσχέσεις για έναν γεμάτο τεχνολογικά χειμώνα!

read more

Τι Διαβάζουν οι πιο ισχυροί Opinion Makers και Bloggers;

google power readers

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο τότε είναι πολύ πιθανό να είστε και εσείς ένας από τους εκατομμύρια χρήστες του Internet που καθημερινά διαβάζουν δημοσιεύσεις από δεκάδες blogs και sites, συνήθως μέσα από έναν RSS Aggregator όπως ο δημοφιλής Google Reader. Η θεματολογία είναι απεριόριστη αφού υπάρχουν εκατομμύρια blogs που καλύπτουν από γενικές κατηγορίες μέχρι και το πιο μικρό εξειδικευμένο niche. Κάποια από αυτά σίγουρα ξεχωρίζουν, είτε γιατί είναι τα καλύτερα είτε γιατί είχαν μεγάλη δημοσιότητα είτε γιατί είχαν ιδανικό timing και εμφανίστηκαν όταν έπρεπε. Σε πολλά από αυτά τα blogs βρίσκονται και αρκετές ισχυρές προσωπικότητες που επηρεάζουν πια άμεσα τις εξελίξεις στον τομέα τους με την αρθρογραφία τους και τις απόψεις τους.

Γενικά στο web υπάρχει το πρόβλημα εύρεσης των καλύτερων sites και της επιλογής ανάμεσα σε τόσες εναλλακτικές. Το Google Reader έχει κάνει αρκετά βήματα πρόσφατα με την βελτίωση των Shared Items και την δυνατότητα αποστολής των άρθρων που διαβάζουμε σε φίλους ή σε κοινωνικά δίκτυα. Τώρα η Google προχωράει ένα βήμα παραπέρα και μας αποκαλύπτει τι διαβάζουν μερικοί από τους πιο ισχυρούς αρθρογράφους, opinion makers και bloggers του πλανήτη!

read more

Disqus 3 για ακόμα καλύτερα σχόλια!

disqus logo

Το Disqus είναι μία πετυχημένη πλατφόρμα διαχείρισης σχολίων σε blogs και αυτή που χρησιμοποιούμε στο NewsBytes από την πρώτη μέρα της λειτουργίας  μας.  Χωρίς να περιορίζει τα ανώνυμα σχόλια (εκτός αν το θέλει ο διαχειριστής) προσφέρει πολλές δυνατότητες ελέγχου και spam control αλλά και επιλογές στους επισκέπτες που μπορούν να συνδεθούν με διάφορους τρόπους όπως με τον λογαριασμό τους στο Facebook, στο Twitter, στο ίδιο το Disqus ή και με OpenID. Έτσι μπορούν να δημοσιεύουν πάντα χρησιμοποιώντας το ίδιο profile και να έχουν συγκεντρωμένα όλα τα σχόλια τους σε ένα λογαριασμό. Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το Disqus όπως και κάθε σύστημα για σχόλια απευθύνεται σε δύο διαφορετικά κοινά. Από την μία στους bloggers και από την άλλη στους επισκέπτες blogs.

Χθες η εταιρία κυκλοφόρησε την νέα έκδοση Disqus 3 που θεωρείται η πιο σημαντική από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.

read more

DailyBooth: Αποκλειστικά Photo Updates

dailybooth main

Όσο λιγότερες λέξεις, τόσο καλύτερα φαίνεται να είναι το νέο δόγμα αρκετών νέων εταιριών, μετά την επιτυχία του Twitter με τους 140 χαρακτήρες του. Αν και διαφωνώ κάθετα με αυτή την λογική η startup που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι ενδιαφέρουσα και έχει καταφέρει να αποκτήσει μία πιστή user base σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερη προώθηση.

Το όνομα της είναι DailyBooth και με λίγα λόγια είναι μία υπηρεσία σαν το Twitter με την διαφορά ότι χρησιμοποιεί φωτογραφίες αντί για λέξεις! Μπορείτε να στείλετε ότι φωτογραφία θέλετε και φυσικά να γράψετε την αντίστοιχη περιγραφή. Τα άλλα μέλη μπορούν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες σας (ή να ανεβάσουν μία φωτογραφία προς απάντηση σας) με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μία ολόκληρη συζήτηση για κάθε φωτογραφία αναπτύσσοντας μία πραγματικά δεμένη και πιστή κοινότητα μελών. Μία ματιά στην υπηρεσία θα σας δείξει ότι η κοινότητα αυτή αποτελείται βασικά από νεαρά σε ηλικία άτομα που τις περισσότερες φορές ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους.

read more

Το Μac OS X 10.6 Snow Leopard έρχεται στις 28 Αυγούστου!

Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard-Apple-Store

Μετά από εξαντλητικές δοκιμές και εκατοντάδες βελτιώσεις και προσθήκες η νέα έκδοση του Mac OS X 10.6, γνωστού και σαν Snow Leopard, είναι πιο κοντά από ποτέ!

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε, με τον γνωστό τρόπο της ενημέρωσης του Αpple Store, ότι το Snow Leopard θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου 2009! Όπως είχαμε γράψει παλιότερα με την πρώτη ματιά δεν υπάρχουν, αισθητικά, σημαντικές αλλαγές στο νέο Max OS αλλά οι βελτιώσεις και οι βελτιστοποιήσεις είναι πραγματικά πολλές: 45% πιο γρήγορο installation, απαιτεί τον μισό χώρο στο σκληρό δίσκο (7 GB λιγότερα), πλήρης  υποστήριξη 64bit με όλες τις εφαρμογές του συστήματος να είναι 64bit  , ιδανική χρήση πολυπύρηνων επεξεργαστών με το Grand Central Dispatch, πιο λειτουργικά stacks, 50% πιο γρήγορο Time Machine Backup, QuickTime X και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική σελίδα της Apple.

Η εκπληκτική τιμή για όσους αναβαθμίζουν τον υπολογιστή τους (μόλις $29) αλλά και η νέα πνοή που θα δώσει στο Mac μας και στην καθημερινότητα μας κάνουν την αγορά του πραγματικά “υποχρεωτική”. Ελπίζω και στην Ελλάδα να το δούμε σύντομα γιατί διαφορετικά οι online παραγγελίες θα πάρουν φωτιά! Αν γνωρίζετε κάτι για την διαθεσιμότητα του στην Ελλάδα ενημερώστε μας στα σχόλια ενώ αν βιάζεστε πολύ μπορείτε να το παραγγείλετε από το Αγγλικό Amazon εδω.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives