Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

Περιορισμένη Διάθεση του iPhone 3GS

Φωτογραφία από το display καταστήματος Vodafone με το νέο iPhone 3GS σε λειτουργία.

Φωτογραφία από το display καταστήματος Vodafone με το νέο iPhone 3GS σε λειτουργία.

Έχω κάνει προκράτηση του iPhone 3GS 32GB σε μαύρο χρώμα εδώ και αρκετό καιρό. Επειδή φεύγω για διακοπές επισκεύτηκα το κατάστημα που είχα κάνει την κράτηση για να πάρω την συσκευή και αν και δεν είχαν κάνει ακόμα την επίσημη παραλαβή των συσκευών έψαξαν στην αποθήκη αν έχει έρθει η δική μου.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν έρθει ελάχιστες συσκευές και αυτές μάλλον μόνο λευκές (που δεν τις προτείνω γιατί έχουν χρωματικές αλλοιώσεις με την πολύ ζέστη) αλλά και όσες έχουν έρθει προορίζονται μόνο για αυτούς που έχουν κάνει προκράτηση (και όχι όλους).

Αν και πριν λίγες μέρες είδαμε το πρώτο Ελληνικό unboxing iPhone 3GS από ότι φαίνεται υπάρχει πραγματικά ελάχιστη διαθεσιμότητα στην Ελληνική αγορά! Δεν πειράζει… θα ζήσω για λίγο ακόμα με το πιστό iPhone 3G μου :)

Παράλληλα με την διάθεση του iPhone ανακοινώθηκαν (επιτέλους!) και οι τιμές πώλησης που για σκέτη συσκευή χωρίς συμβόλαιο ή ανανέωση είναι € 569 για το iPhone 3GS 16 GB και € 669 για την συσκευή των 32GB. Όσο αφορά τις τιμές για νέα συμβόλαια ή ανανεώσεις η Vodafone τις έχει αναρτήσει στο site της ενώ φαντάζομαι ότι αντίστοιχες τιμές θα έχει και η Cosmote.

Δοκιμάσατε να αγοράσετε σήμερα το νέο iPhone; Τα καταφέρατε;

read more

ΒοοΥΑΗ! Νέα Διάσταση στα Κοινωνικά Παιχνίδια!

booyah logo

Η Booyah είναι μία νέα startup εταιρία που ίδρυσαν στελέχη από την ομάδα του μεγαλύτερου MMORPG παιχνιδιού, του World of Warcraft. Μόνο αυτό ήταν αρκετό για να γίνει ιδιαίτερα συμπαθής στους επενδυτές και πριν την κυκλοφορία κάποιου τίτλου να αποκτήσει αρκετά μεγάλη δημοσιότητα.

booyah_societyΠριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο της προϊόν που είναι μία εφαρμογή για iPhone με το όνομα Booyah Society. Η εφαρμογή ουσιαστικά είναι ένα 3D κοινωνικό δίκτυο που επιβραβεύει “κατορθώματα” της πραγματικής μας ζωής! Για να ολοκληρώσετε κάποια από τις 108 δοκιμασίες, που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε κάποια αποστολή στο παιχνίδι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δημοσιεύετε μέσα από την εφαρμογή τα Status Updates σας στο Facebook, το Twitter και στο δίκτυο του Booyah. Μετά η iPhone App ελέγχει τι δημοσιεύσατε, πόσα σχόλια και like λάβατε στο Facebook και ολοκληρώνει τα “κατορθώματα” (achievements) με βάση τις απαιτήσεις τους (π.χ. λάβετε 3 comments σε 3 μέρες ή 1 like σε 2 μέρες κτλ).

read more

Microsoft – Yahoo: Οι λεπτομέρειες της μεγάλης συνεργασίας!

microsoft yahoo2

Photo by Edgewords Limited under CC @ Flickr

Κρατάει χρόνια το φλερτ ανάμεσα στην Microsoft και την Υahoo! και είναι δύσκολο να θυμηθούμε όλα τα επεισόδια!

Η ουσία είναι ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς που έκανε πέρσι η Microsoft οι συζητήσεις συνεχίστηκαν μετά την άφιξη της νέας CEO της Yahoo Carol Bartz με αποτέλεσμα την σημερινή ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

Η συμφωνία, που έχει διάρκεια 10 χρόνων προβλέπει περιληπτικά τα παρακάτω βασικά σημεία:

read more

Twitter Home Page: Σημαντικές Αλλαγές Εικόνας και Πορείας!

twitter home page

Όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες το Twitter ανανέωσε σήμερα εκ βάθρων την αρχική του σελίδα (Home Page) που βλέπουν όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι στην δημοφιλή υπηρεσία microblogging.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot η έμφαση δίνεται πια στην αναζήτηση και στα trends που δημιουργούνται από τα tweets των μελών. Ουσιαστικά βλέπουμε ένα μεγάλο Search Box όπου όλοι μπορούν να αναζητήσουν αυτό που τους ενδιαφέρει, ακόμα και αν δεν είναι μέλη, ώστε να πάρουν μια ιδέα για το τι ακριβώς είναι το Twitter. Από κάτω βλέπουμε τα trends, τα θέματα δηλαδή που κυριαρχούν, αυτή την στιγμή, την σημερινή ημέρα αλλά και την τελευταία εβδομάδα.
Όταν κάποιος κάνει κλικ πάνω σε κάποια trend μεταφέρεται στην αντίστοιχη σελίδα αναζήτησης όπου βλέπει όλα τα σχετικά tweets αλλά και μία περιγραφή του trend ώστε να μπορέσει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πάντα περιγραφές για όλα τα trend αλλά ελπίζω να βελτιωθεί και αυτό σύντομα:

read more

Οδηγός Σωστής Χρήσης του Facebook από Εταιρίες, Οργανισμούς και Διάσημους

facebook-logo

socialImage from Lumaxart

Χρησιμοποιώντας και παρατηρώντας το Facebook τον τελευταίο καιρό και σαν μέλος αλλά και σαν administrator σε Pages διαπιστώνω ότι αρκετές εταιρίες, οργανισμοί και γνωστά πρόσωπα χρησιμοποιούν εντελώς λάθος αυτά που τους προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο.

Το αποτέλεσμα είναι η λάθος ή ελλιπής προβολή τους αλλά και η κούραση των μελών από λάθος ενημερώσεις. Ακόμα και αν κάποιος ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες μιας εταιρίας αυτό που επιθυμεί είναι να ενημερώνεται μέσα από τα σωστά κανάλια και όχι με όποιο τρόπο προσπαθεί να το κάνει ο κάθε ένας. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον αφού παρατηρώ ιδιαίτερα φιλότιμες προσπάθειες αλλά αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να μοιραστώ μαζί σας τους σωστούς, κατά τη γνώμη μου, τρόπους χρήσης του Facebook. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι εκτός από κάποια, απόλυτα δικαιολογημένη, έλλειψη γνώσης υπάρχουν και αρκετοί που χρησιμοποιούν το Facebook με βάση τις δυνατότητες τις παλιότερης μορφής του και χωρίς να υπολογίζουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί μετά το τελευταίο redesign, το live stream και την αναβάθμιση των Pages.

read more

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives