Newsbytes.gr

Newsbytes.gr

1 Εκατομμύριο Χρήστες Κόλλησαν με το GetGlue

Το GetGlue είναι ένα social network – social recommendation site και iPhone App που επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν check-in, όχι σε τοποθεσίες όπως στο Foursquare και στο Gowalla, αλλά σε δραστηριότητες όπως το ποια ταινία ή τηλεοπτικό πρόγραμμα παρακολουθούν τη συγκεκριμένη στιγμή, ποιο τραγούδι ακούνε και τι βιβλίο διαβάζουν και φυσικά να βλέπουν  τις αντίστοιχες δραστηριότητες των φίλων τους.
Τα μέλη συλλέγουν πόντους για κάθε δραστηριότητα τους και κερδίζουν stickers (αντίστοιχα με τα badges του Foursquare) τα οποία έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό κίνητρο αφού οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν όλο και περισσότερα. Τα Stickers μπορεί να προέρχονται από το ίδιο το GetGlue και να σχετίζονται με την χρήση του (αριθμός checkins κτλ) ή να αφορούν άλλες συνεργασίες και να κερδίζονται μετά από συγκεκριμένες ενέργειες (π.χ. check-in σε συγκεκριμένη ταινία ή check-in την ώρα της πρεμιέρας μίας τηλεοπτικής σειράς κτλ).

Η νεαρή startup εταιρία έχει κάνει πολλές σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες και στούντιο για την παροχή και την προώθηση stickers για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η λίστα με τις εταιρίες είναι πραγματικά εντυπωσιακή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις παρακάτω: 20th Century FOX, AMC, ABC Family, Disney Theatrical, Discovery, ESPN, FOX, Food Network, Hachette, HBO, HGTV, MTV, MSNBC, Showtime, Penguin, PBS, Random House, Simon and Schuster, Syfy, Sony Pictures, Travel Channel, USA, Universal Pictures, Warner Bros Theatrica. Ελάχιστα από τα shows και ταινίες που προβλήθηκαν με τα δικά τους Stickers είναι τα Glee, The Office, True Blood, Dexter, Psych, Justified, Jersey Shore, Conan, Ellen, Mythbusters, Pretty Little Liars, NOVA, Mad Men, Ghost Hunters, Southland, Harry Potter, Avatar, Tron: Legacy, Black Swan, Maroon 5 και πολλά άλλα.
Εκτός από τα check-ins οι χρήστες μπορούν να κάνουν link και να βαθμολογούν τις αγαπημένες σειρές, ταινίες, βιβλία, παιχνίδια κτλ και να λαμβάνουν προτάσεις με βάση τις προτιμήσεις τους.

Η εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πλέον έφτασε στους 1 εκατομμύριο χρήστες  και τα 100 εκατομμύρια data points (όλα τα likes, τα check-ins, οι βαθμολογίες κτλ) που αντιπροσωπεύουν συνδέσεις ανάμεσα στους χρήστες και το πως διασκεδάζουν αποκαλύπτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δυναμική της βιομηχανίας του θεάματος ή του βιβλίου.Αυτή τη στιγμή τα μέλη του δικτύου κάνουν 1 check-in κάθε δευτερόλεπτο ενώ σε συγκεκριμένες περιόδους και ώρες (primetime, πρεμιέρες, ζωντανές μεταδόσεις) τα check-in ανεβαίνουν στα 10 ανά δευτερόλεπτο. Σε μία απλή μέρα πάνω από 500.000 νέα data points αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του GetGlue.

Το GetGlue κατάφερε έξυπνα να διαφοροποιηθεί από τα γνωστά social networks και geolocation services και να εστιάσει στις δραστηριότητες των μελών που αφορούν τη βιομηχανία του θεάματος, τα βιβλία και τη μουσική. Η χρήση των stickers και η συνεργασίες με τα μεγαλύτερα studios και τηλεοπτικά κανάλια για την δημιουργία μόνιμων ή limited time stickers έδωσε ένα πρόσφατο κίνητρο στα μέλη του τα οποία τσεκάρουν, κερδίζουν τα stickers και τα κάνουν share στους φίλους τους στο Twitter και στο Facebook δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο virality!

Δεν γνωρίζω το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το GetGlue αλλά πιστεύω ότι είναι ο νέος μεγάλος παίχτης στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης προσφέροντας άλλο επίπεδο διαδραστικότητας από τα παραδοσιακά sites όπως είναι το IMDB ή το TV Guide ενώ ακολουθεί και αυτό το trend των social check-in applications.

Το παρακάτω infographic παρουσιάζει πολλές λεπτομέρειες από τα νούμερα του GetGlue (αν θέλετε να με κάνετε follow ή να δείτε το profile μου κάντε click ΕΔΩ):

(Σας ενημερώνουμε ότι η Facebook Page του NewsBytes.gr είναι πλέον στον αέρα! Κάντε Like για να ενημερώνεστε για τα άρθρα μας αλλά και για άλλα τεχνολογικά θέματα που δεν καλύπτουμε εδώ!)

Manogr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

  • Uigiu
    akoma mia malakia! na doume mexri pou tha ftasi

NewsBytes.gr

Πάθος για την τεχνολογία, το internet, το social networking, την blog & net κουλτούρα, τα gadget...

Archives